Słynna Papryka Florinis to odmiana papryki, której nazwa wzięła się od regionu , w którym jest uprawiana. Jej wydłużony kształt i łagodny smak , powoduje , ze znajduje ona wiele zastosowań w kuchni. Można ją jeść na surowo, dusić, grillować, gotować, suszyć oraz marynować. Doskonale smakuje grilowana lub smażona, faszerowana serem feta .
Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE
Niezależnie od sposobu ich spożywania (na surowo, po upieczeniu, lub w połączeniu z innymi daniami) są one niezwykle smaczne, zawierają niewiele kalorii oraz są wyjątkowo zdrowe, jako że są źródłem witamin C, A, K oraz E.
Warto nadmienić, iż surowa papryczka Florina zawiera więcej witaminy C niż szklanka soku pomarańczowego. Pół szklanki papryczek to niemalże podwójna zalecana dzienna dawka witaminy C.
•Wybrana , ze względu na jej jakość oraz 100% naturalny wędzony smak ,z gospodarstw w północnej Grecji
•Słynna papryka typu Florinis
•Starannie wybrane i uwędzone
•Marynowana w zalewie z octu winnego
•100% naturalna
•Bogata tekstura , słodki wędzony smak
•Cenne wartości odżywcze
Waga: 450 gr
Przesyłka kurierem GRATIS przy zakupach za min 200 PLN