Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Czerwona soczewica turecka - do zupy mercimek 500g

07-06-2014, 10:12
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 7.90 zł     
Użytkownik www_deco-dom_com
numer aukcji: 4222245760
Miejscowość Droszków
Wyświetleń: 11   
Koniec: 07-06-2014 09:47:03
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Doğal Marta Türksezer
ul.Klonowa 7
66-003 Droszków
(koło Zielonej Góry)

tel. 697 [zasłonięte] 863
Przelew bankowy na konto Alior Bank S.A.

43 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 506625

Do każdego zakupu wystawiamy paragon lub na życzenie fakturę VAT
Kurier Poczty Polskiej
List polecony ekonomiczny
List polecony priorytetowy
Za pobraniem
14,00 zł
9,50 zł
11,50 zł
16,00 zł
Odbiór osobisty po przedpłacie:
Zielona Góra
TURECKA CZERWONA SOCZEWICA
MARKA BAKTAT
CENA 7,90 ZŁ

GWARANTUJEMY 100% JAKOŚCI

100% NATURALNY

ORYGINALNY TURECKI PRODUKT

Poczuj się jak w oriencie!


 

 

Wyśmienita turecka soczewica „Kırmızı Mercımek ” - soczewica sucha uznanej firmy Baktat.

Soczewica czerwona jest szczególnie ceniona na Bliskim Wschodzie, zawiera sporo białka, witamin i składników mineralnych, np. kwas foliowy, cynk, żelazo, magnez, fosfor. Jest niezwykle pożywna i smaczna, a zarazem lekko strawna.

www_deco-dom_com

 

Waga netto: 500 g
Termin przydatności: 12.2015 r

Czerwoną soczewicę polecam jako dodatek do zup, dań z ryżu oraz pikantnych przekąsek. Można użyć jej do zrobienia pasty lub farszu do krokietów, pierogów.

 

Zupa z czerwonej soczewicy

 

Składniki

250 gr czerwonej soczewicy

1 średnia cebula

1 litr rosołu

1 marchewka

1 łyżka masła

sól

suszona mięta

pasta paprykowa

 

Przygotowanie

Na maśle usmażyć drobną pokrojoną cebulę, dodać zimnego rosołu, uprzednio umytą czerwoną soczewicę, marchewkę, gotować ok 40 min. Podczas gotowania dodać czubatą łyżkę pasty paprykowej. Zmiksować wszytko razem, dodać sól, łyżka mięty, trochę masła. Gotową zupę można polać podsmażoną na masełku czerwoną papryką.


 

Smacznego!

Zobacz inne moje aukcje (www_deco-dom_com):
© UltraPanel