Ekologiczny pudding czekoladowy to wspaniały pomysł na zdrowy deser. Nie zawiera sztucznych aromatów ani wzmacniaczy smaku.
Przygotowanie:
6 łyżek stołowych mleka lub napoju zbożowego odlanych z 500 ml wymieszać z puddingiem czekoladowym i 3-4 łyżkami stołowymi surowego cukru trzcinowego lub innego środka słodzącego. Pozostały płyn zagotować. Następnie dodać mieszankę i krótko zagotować. Rozlać do salaterek i pozostawić do ostygnięcia.
Porada:
Jeszcze ciepły pudding przelej do naczynka, mocno schłodź, a następnie wyrzuć na talerz i udekoruj
czekoladowymi sercami BIOVEGAN bądź świeżymy owocami! Prawdziwa pycha!
Masa netto: 50 g
Składniki: skrobia kukurydziana*, kakao* 16%, pokruszona polewa z gorzkiej czekolady*10% (masa kakaowa*, surowy cukier trzcinowy*, cukier trzcinowy*, masło kakaowe*, emulgator: lecytyna sojowa*), sól kamienna.
* składnik z uprawy ekologicznej
Informacja alergiczna: produkt zawiera soję. Może zawierać śladowe ilości sezamu, gorczycy, drożdży, pieprzu, cynamonu, selera, roślin strączkowych.
Jednostka certyfikująca: DE-006
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE / spoza UE
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1636 kJ/ 388 kcal;
Tłuszcz (g): 8,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 5,1 g;
Węglowodany (g): 71 g
w tym cukry (g): 4,6 g;
Błonnik (g): 5,2 g;
Białko (g): 4,5 g;
Sól (g): 1,42 g
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.