Czekoladowe słodkości torty, ciastka i czekoladki
Przepięknie wydany poradnik z praktycznymi wskazówkami i podstawowymi technikami cukierniczymi każdemu pozwoli cieszyć się niezwykłymi czekoladowymi przysmakami. Od pysznego ciastka z kremem po klasyczny budyń, od niezapomnianego tortu Sachera po najsmaczniejsze pralinki – w książce przedstawiono wiele tajemnic związanych z przygotowywaniem wielkich czekoladowych deserów. Czekoladowa kremówka Ciastka syberyjskie Tort Boneur Bavarese z białą czekoladąProfiterole Czarne trufle Cremino kawowe Zupa czekoladowa z lodami imbirowymi. Ta książka może być także wspaniałym prezentem na wiele okazji. Odbiorcy: - miłośnicy czekolady, zwłaszcza ci lubiący samodzielnie przygotowywać pyszne słodkości - osoby szukające niezobowiązującego upominku. Dlaczego warto przeczytać tę książkę:- zawiera podstawowe informacje o czekoladzie i kakao, pozwalające jak najlepiej wykorzystać ich walory smakowe i uniknąć błędów w przygotowywaniu czekoladowych deserów - proponowane przepisy są proste, a jednocześnie zaskakują wyrafinowanym efektem - staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom.