Opis: Przepięknie wydany poradnik z praktycznymi wskazówkami i podstawowymi technikami cukierniczymi każdemu pozwoli cieszyć się niezwykłymi czekoladowymi przysmakami.Od pysznego ciastka z kremem po klasyczny budyń, od niezapomnianego tortu Sachera po najsmaczniejsze pralinki ? w książce przedstawiono wiele tajemnic związanych z przygotowywaniem wielkich czekoladowych deserów.Czekoladowa kremówkaCiastka syberyjskieTort BoneurBavarese z białą czekoladąProfiteroleCzarne trufleCremino kawoweZupa czekoladowa z lodami imbirowymi.Ta książka może być także wspaniałym prezentem na wiele okazji.Odbiorcy:- miłośnicy czekolady, zwłaszcza ci lubiący samodzielnie przygotowywać pyszne słodkości- osoby szukające niezobowiązującego upominku.Dlaczego warto przeczytać tę książkę:- zawiera podstawowe informacje o czekoladzie i kakao, pozwalające jak najlepiej wykorzystać ich walory smakowe i uniknąć błędów w przygotowywaniu czekoladowych deserów- proponowane przepisy są proste, a jednocześnie zaskakują wyrafinowanym efektem- staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom. - Podtytuł: torty, ciastka i czekoladki
- Język oryginału: włoski
- Tłumaczenie: Pająk Zofia
- Języki: polski
- Seria cyklu: SŁODYCZE W ROLI GŁÓWNEJ
- Kod wydawcy: 22074
- Rok wydania: 2012
- Objętość: 96
- Format: 19.5x19.5cm
- Oprawa: Gąbka
- Ciężar: 0.44
- ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]66029
- Miejscowość: Kielce
- Kod paskowy: 978[zasłonięte][zasłonięte]66029
- Wysokość: 13
- PKWiU: 58.11.1
|
|