ISBN: |
978[zasłonięte][zasłonięte]66029 |
Wymiar: |
19.5x19.5cm |
Nr wydania: |
- |
Seria: |
SŁODYCZE W ROLI GŁÓWNEJ |
Ilość stron: |
96 |
Ocena: |
- |
Waga: |
0,44 kg |
Indeks: |
581[zasłonięte]01426KS |
Rok wydania: |
2012 |
Wydawca: |
Jedność |
Stan: |
Nowa |
Rodzaj okładki: |
Twarda |
Opis książki
Podtytuł: torty, ciastka i czekoladki
Język oryginału: włoski
Przepięknie wydany poradnik z praktycznymi wskazówkami i podstawowymi technikami cukierniczymi każdemu pozwoli cieszyć się niezwykłymi czekoladowymi przysmakami.
Od pysznego ciastka z kremem po klasyczny budyń, od niezapomnianego tortu Sachera po najsmaczniejsze pralinki – w książce przedstawiono wiele tajemnic związanych z przygotowywaniem wielkich czekoladowych deserów.
Czekoladowa kremówka
Ciastka syberyjskie
Tort Boneur
Bavarese z białą czekoladą
Profiterole
Czarne trufle
Cremino kawowe
Zupa czekoladowa z lodami imbirowymi.
Ta książka może być także wspaniałym prezentem na wiele okazji.
Odbiorcy:
- miłośnicy czekolady, zwłaszcza ci lubiący samodzielnie przygotowywać pyszne słodkości
- osoby szukające niezobowiązującego upominku.
Dlaczego warto przeczytać tę książkę:
- zawiera podstawowe informacje o czekoladzie i kakao, pozwalające jak najlepiej wykorzystać ich walory smakowe i uniknąć błędów w przygotowywaniu czekoladowych deserów
- proponowane przepisy są proste, a jednocześnie zaskakują wyrafinowanym efektem
- staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom.