|
Czekoladowe
ciasta Wydawnictwo: Świat
Książki
ISBN:
[zasłonięte]978-8343-261-5 Tłumaczenie: Floriańczyk
Barbara Format: 21.0x24.0cm Liczba stron:
96 Oprawa: Miękka Wydanie: 1, 2013
r.
Biszkopt czy ciasto
drożdżowe z kroplą czekolady zmienia naturalny smak ciasta w
fascynującą, pełną aksamitu i delikatności tajemnicę.
Niezapomniany czar tortu wiedeńskiego i orzeźwiający urok
rumowo-śliwkowego brownie to tylko przedsionek kulinarnych
odkryć, jakie obiecuje nam świat czekolady. W książce obok
wykwintnych tortów znajdziemy krajankę z wiśniami,
morelowo-orzechowe trójkąty i krówkową kostkę. Raj dla
łasuchów i wszystkich smakoszy dobrych ciast.
Ciasta i
torty
Pyszne ciasta i babeczki z owocami,
ulubione ciasteczka,tradycyjne torty i wypieki na specjalne
okazje
Wydawnictwo:
MAK
ISBN: 978-3-9[zasłonięte]39991-4 Format: 19.0x26.0cm Liczba
stron: 112 Oprawa: Twarda, zabrudzenia,
miejscami wgnecenia oprawy Wydanie: 2010
r.
Kto by nie chciał piec ciast jak prawdziwy cukiernik! Z tą
książką sukces osiągnie nawet ten, kto w kuchni stawia swoje
pierwsze kroki. W ponad 80 przepisach jasno i dokładnie
opisano sposoby przyrządzania podstawowych rodzajów ciasta
oraz tradycyjnych i współczesnych ciast i tortów. Kolejne
etapy pracy są zilustrowane 140 zdjęciami przedstawiającymi
krok po kroku najważniejsze czynności. Dzięki temu, że książka
zawiera także wiele wskazówek, jak sobie poradzić, gdy coś się
nie uda, sukces odniesie też osoba, która dopiero rozpoczyna
swoją przygodę z kuchnią.
|