Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

CZEKOLADA Z JAGODAMI GOJI 50g BIO Ekoś Bielsko

13-11-2014, 13:42
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 11.25 zł     
Użytkownik ekos-sklep_pl
numer aukcji: 4699492730
Miejscowość Bielsko-Biała
Wyświetleń: 3   
Koniec: 13-11-2014 13:34:16
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Untitled Document

KONTAKT
EKOŚ-SKLEP
ul. Aleksandrowicka 37
(róg Michałowicza)
43-300 Bielsko-Biała

tel:
519 [zasłonięte] 773

email:


PŁATNOŚCI
przelewem na konto

75 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0700091 [zasłonięte] 361021





PayU

WYSYŁKA
nasze przesyłki dostarcza




CZEKOLADA Z JAGODAMI GOJI BIO 50g
11,25PLN

                                         Czekolada z jagodami goji BIO - 50g

 Surowa czekolada Cocoa jest ręcznie formowana tabliczka wykonana z ekologicznego, nieprażonego ziarna rozcieranego i konszowanego na zimno.


Najważniejszym pierwiastkiem obecnym w surowej czekoladzie jest magnez.

Stężenie tego pierwiastka w naszej czekoladzie przewyższa jego stężenie w każdym innym produkcie czekoladowym. W dzisiejszych czasach magnez jest jednym z pierwiastków, których niedobór najbardziej doskwiera społeczeństwu. Dzieje się tak, ponieważ żyjemy w czasach pogoni za pieniądzem, a ów pierwiastek wpływa korzystnie na radzenie sobie ze stresem.

Kolejnym zbawiennym działaniem surowej czekolady są jej właściwości antyoksydacyjne. Substancje antyoksydacyjne opóźniają procesy starzenia i wzmacniają układ odpornościowy organizmu. Liczba ORAC (ang. Oxygen Radical Absorbance Capacity – zdolność pochłaniania rodników tlenowych) surowej czekolady kształtuje się w granicach 28.000 jednostek, co jest jedną z najwyższych wartości na świecie. Dla przykładu podajmy, że borówki, jedne z bogatszych w antyoksydanty owoców, posiadają zaledwie 2.400 jednostek. Popularnym w mediach produktem o właściwościach antyoksydacyjnych jest także wino. Jego wynik (Cabernet Sauvignon) 5.000 blado jednak wypada przy surowej czekoladzie.

Surowa czekolada jest także bogata w fosfor, nazywany na zachodzie pierwiastkiem piękności. To właśnie jemu przypisywane jest korzystne działanie na skórę, włosy i paznokcie.

Związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w dużo większym stężeniu niż w czekoladzie tradycyjnej wpływają na podniesienie poziomów serotoniny w mózgu, odpowiedzialnych za odczucie przyjemności.

Kolejnymi związkiem obecnym w czekoladzie jest flawanol, zapobiegający rozwojowi chorób układu krążenia.

Badania przeprowadzone na grupie diabetyków już po miesiącu wykazały poprawę czynności układu krążenia po spożywaniu surowej czekolady. Wyniki uzyskane przy wykorzystaniu surowej czekolady były zbliżone do wyników uzyskanych z wykorzystaniem lekarstw.