Czekolada ekologiczna słodzona cukrem palmowym to wspaniały dodatek do zdrowej diety.
Szczególnie dobrze smakuje przy kawie lub z mlekiem.
Czekolada z surowych, nieprażonych ziaren kakao połączonych z wiśniami i jagodami Acai to smak słodkiego snu zwieńczonego owocowym przebudzeniem. Delikatny smak ziarna kakaowca Criollo pozwala na delektowanie się czekoladą o najszlachetniejszym smaku. Rozcieranie i konszowanie nieprażonego ziarna kakowego odbywa się w temp. niższej niż 45 stopni, co pozwala na zachowanie pełnej wartości antyoksydacyjnej oraz bogactwa makro i mikroelementów.
Nektar z kwiatów palmy kokosowej (cukier palmowy) nadaje tabliczce subtelnej słodyczy. Oprócz bogactw aminerałów i witamin charakteryzuje się on niezwykle niskim indeksem glikemicznym IG - 35 oraz sprawia, że czekolada ta jest doskonałą propozycją dla diabetyków i osób dbających o linię.
Masa netto: 50g
Składniki:
surowe ziarno kakaowca*, cukier palmowy*, masło kakaowe*, liofilizowana wiśnia*, liofilizowane jagody*, liofilizowane acai*.
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli PL-EKO-09
Wartość odżywcza w 100 g:WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 565kcal/2348kJ
BIAŁKO - 5,8
WĘGLOWODANY - 43,6
TŁUSZCZ - 39
Informacja alergiczna:Możliwe alergeny: śladowe ilości migdałów, inne orzechy