|
Czekolada mleczna do picia Barry Callebaut
opakowanie 500g: 20,75 zł
cena za 1kg: 41,50 zł
+ GRATISY
Barry Callebaut to firma z ponad 150 letnią tradycją oraz jeden z największych producentów czekolady na świecie.
Czekolada mleczna 823NV o zawartości 33,6% kakao występuje w postaci małych kaletek, co ułatwia rozpuszczanie oraz dozowanie. Ma zrównoważony smak kakao, mleka i karmelu, który ukoi podniebienie największych koneserów.
Smak czekolady można bardzo łatwo urozmaicić, wystarczy dodać cynamon, kawę, pieprz kajeński.
Skład: Cukier, Tłuszcz kakaowy, Mleko pełne w proszku, Miazga kakaowa, Emulgator: lecytyna sojowa, Aromat naturalny-wanilia
Wartości odżywcze w 100g produktu:
- wartość energetyczna 563 kcal/ 2.357 kJ
- zawartość ogólna białka 7,0 g
- węglowodany przyswajalne 51,0 g
- zawartość ogólna tłuszczu 36,2 g
Czekolada jest pakowana i zgrzewana w specjalne worki:
- wykonany z aluminium - zapewnia trwałość, duża wytrzymałość opakowania
- worek typu doypack - można postawić w pozycji pionowej
- atest PZH - dopuszczone do kontaktu z żywności
- strunowe zamknięcie - dłuższa świeżość czekolady po otwarciu
- nieprzezroczystość i wysoka barierowość - czekolada nie utlenia się, dłuższa świeżość
Od czego zacząć - nasze rady
- czekolada mleczna rozpuszcza się już w temperaturze 42°C
- najbezpieczniejszym sposobem jest rozpuszczanie w kąpieli wodnej - należy jednak uważać, żeby para wodna oraz woda nie dostały się do czekolady
- aby czekolada dobrze się rozpuściła i nie przypaliła należy użyć garnka lub rondelka z grubym dnem lub z powłoką nieprzywierającą
- do mieszania przygotowywanej czekolady należy używać łyżek drewnianych lub z powłoką nieprzywierającą (silikonowych)
- podczas rozpuszczania czekolady pośpiech nie jest wskazany - czekoladę można łatwo spalić
- im dłużej trwa podgrzewanie składników na małym ogniu, tym czekolada będzie gęstsza
Jak przygotować najprostszą i pyszną czekoladę do picia?
Wystarczy około 20-30g czekolady (w zależności od intensywności smaku) wsypać do kubka, następnie zagotować mleko i zalać czekoladę, tak aby ją tylko zakryć. Odczekać około 2 minut, aż czekolada się rozpuści. Następnie wlać resztę mleka i wszystko wymieszać.
Do czekolady możesz wrzucić pyszne waniliowe Pianki Marshmallow dostępne na naszych aukcjach, które rozpuszczą się w gorącej czekoladzie i stworzą puszystą piankę.
Oto jeden z przepisów na czekoladę z sosem malinowym:
1 szklanka mleka 100 gram czekolady mlecznej 50 gram czekolady gorzkiej 4 łyżki sosu malinowego
Mleko wlać do garnka, dodać czekoladę i podgrzewać do momentu rozpuszczenia czekolady. Na dno szklanek wlać sok malinowy, wlać gorącą czekoladę. Podawać w wysokich szklankach.
Zastosowanie czekolad Barry Callebaut
- idealne do robienia pralinek oraz czekoladek
- świetnie sprawdza się do dekoracji ciast i deserów
- wyśmienicie smakuje w formie płynnej - jako czekolada do picia
PROMOCJA Do każdej przesyłki dodajemy TRZY GRATISY:
....
.....
GRATIS 1 - Przepisy na czekoladę do picia Do każdej przesyłki dodajemy książeczkę z przepisami (kilkadziesiąt przepisów) na czekoladę do picia, koktajle czekoladowe smakach drinki.
GRATIS 2 - Próbka belgijskich pianek Marshmallow Tylko na naszej aukcji GRATIS próbka belgijskich, waniliowych pianek Marshmallow do każdej przesyłki. Zanurzona pianka w czekoladzie to sama słodycz.
GRATIS 3 - Zestaw próbek wszystkich czekolad Do każdej przesyłki otrzymują Państwo GRATIS próbki wszystkich czekolad smakowych: cappuccino, karmel, limonka, truskawka, pomarańcza oraz biała, deserowa, mleczna.
....
....
......
JAK WYBRAĆ ODPOWIEDNIĄ CZEKOLADĘ?
..............
Zapoznaj się z krótkim opisem naszych czekolad, wybierz kategorię, która Ci odpowiada, następnie kliknij na gwiazdki, aby przejść na aukcję.
Belgijska czekolada Exclusive charakteryzuję się najwyższą płynnością. W jej skład wchodzą najlepszej jakości składniki, które dają intensywny aromat i niepowtarzalny smak oraz idealną konsystencję do fontanny czekoladowej oraz fondue. Dzięki odpowiedniej zawartości czystego masła kakaowego czekolada w fontannie tworzy idealną, gładką kaskadę.
Czekolada Premium to belgijska czekolada o aksamitnym smaku uzyskanym dzięki najwyższej jakości składników. Jest przeznaczona głownie do produkcji czekolady do picia, czekoladek, pralin, deserów oraz ciast. Świetnie sprawdzi się również w czekoladowym fondue. Czekolady firmy Callebaut są znane i używane przez profesjonalnych cukierników na całym świecie.
Czekolady klasy Standard są czekoladami do użytku ogólnego. Nadają się do robienia czekolady do picia, czekoladek, ciast oraz fondue. Upłynniając czekoladę masłem kakaowym (dostępnym na naszych aukcjach) uzyskamy odpowiednią konsystencję do fontanny czekoladowej.
|
|