Czekolada mleczna do picia Barry Callebaut
opakowanie 1 kg / 37,99 zł
+ 50 g Czekolady Cappuccino!
GRATIS Przepisy na czekoladę do picia
Barry Callebaut to firma z ponad 150 letnią tradycją oraz jeden z największych producentów czekolady na świecie.
Czekolada mleczna 823NV do picia o zawartości 33,6% kakao występuje w postaci małych kaletek, co ułatwia rozpuszczanie oraz dozowanie. Ma zrównoważony smak kakao, mleka i karmelu, który ukoi podniebienie największych koneserów.
Smak czekolady można bardzo łatwo urozmaicić, wystarczy dodać cynamon, kawę, pieprz kajeński.
Kupując czekoladę mleczną na naszej aukcji otrzymasz 50 g czekolady cappuccino, którą można wrzucić bezpośrednio do gorącej czekolady, aby uzyskać delikatny kawowy smak i aromat (około łyżka na kubek 250ml).
Czekolada występuje w postaci małych kaletek, jest pakowana w specjalne, szczelne opakowanie strunowe i zgrzewana, dzięki czemu nie utlenia się i na długo zachowuje świeżość.
...
...
Skład: Cukier, Tłuszcz kakaowy, Mleko pełne w proszku, Miazga kakaowa, Emulgator: lecytyna sojowa, Aromat naturalny-wanilia
Wartości odżywcze w 100g produktu:
wartość energetyczna 563 kcal/ 2.357 kJ, zawartość ogólna białka 7,0 g, węglowodany przyswajalne 51,0 g, zawartość ogólna tłuszczu 36,2 g
Od czego zacząć - nasze rady
- czekolada mleczna rozpuszcza się już w temperaturze 42°C
- najbezpieczniejszym sposobem jest rozpuszczanie w kąpieli wodnej - należy jednak uważać, żeby para wodna oraz woda nie dostały się do czekolady
- aby czekolada dobrze się rozpuściła i nie przypaliła należy użyć garnka lub rondelka z grubym dnem lub z powłoką nieprzywierającą
- do mieszania przygotowywanej czekolady należy używać łyżek drewnianych lub z powłoką nieprzywierającą (silikonowych)
- podczas rozpuszczania czekolady pośpiech nie jest wskazany - czekoladę można łatwo spalić
- im dłużej trwa podgrzewanie składników na małym ogniu, tym czekolada będzie gęstsza
....
.....
Jak przygotować najprostszą i pyszną czekoladę do picia?
Wystarczy około 20-30g czekolady (w zależności od intensywności smaku) wsypać do kubka, następnie zagotować mleko i zalać czekoladę, tak aby ją tylko zakryć. Odczekać około 2 minut, aż czekolada się rozpuści. Następnie wlać resztę mleka i wszystko wymieszać.
Do czekolady możesz wrzucić pyszne waniliowe Pianki Marshmallow dostępne na naszych aukcjach, które rozpuszczą się w gorącej czekoladzie i stworzą puszystą piankę.
Gratis do czekolady!
Do czekolady dodajemy GRATIS sprawdzone przepisy na czekoladę do picia na gorąco, zimno oraz w formie drinków. Wszystko na bazie najlepszej jakościowo czekolady Barry Callebaut, która wyśmienicie smakuje, delikatnie się rozpuszcza. Dostępna w dwóch smakach mlecznym o zawartości 33,6% kakao oraz deserowym o zawartości 53,8% kakao.
...
....
Oto jeden z przepisów na czekoladę z sosem malinowym:
1 szklanka mleka
100 gram czekolady mlecznej
50 gram czekolady gorzkiej
4 łyżki sosu malinowego
Mleko wlać do garnka, dodać czekoladę i podgrzewać do momentu rozpuszczenia czekolady. Na dno szklanek wlać sok malinowy, wlać gorącą czekoladę. Podawać w wysokich szklankach.
Zastosowanie czekolady mlecznej Barry Callebaut
- idealna do robienia pralinek oraz czekoladek
- świetnie sprawdza się do dekoracji ciast i deserów
- wyśmienicie smakuje w formie płynnej - czekolada do picia
PROMOCJA
Do każdego zakupu dodajemy DWA GRATISY:
GRATIS 1 - Przepisy na czekoladę do picia
Do każdej przesyłki dodajemy książeczkę z przepisami (kilkadziesiąt przepisów) na czekoladę do picia, koktajle czekoladowe oraz drinki.
.........................................
GRATIS 2 - 50g czekolady cappuccino
Do każdego opakowania czekolady dołączmy 50 g smakowej czekolady cappuccino, którą można wrzucić bezpośrednio do gorącej czekolady, aby uzyskać delikatny kawowy smak i aromat (około łyżka na kubek 250ml)
....
....