Deserowa czekolada Strong w opakowaniu 2,5 kg renomowanej, belgijskiej firmy Callebaut. Callebaut jest jednym z nielicznych producentów czekolady, który nadal z niezwykłą dbałością selekcjonuje ziarna kakaowe. Ziarna kakaowe są zbierane i prażone przez samo Callebaut. Specjaliści belgijskiego Callebaut wiedzą doskonale, gdzie znaleźć ziarna kakao o najczystszej jakości. To rzadkość wśród producentów czekolady. Dzięki partnerskim kontaktom z plantatorami, firma posiada stały dostęp do najlepszych i najbardziej odpowiednich ziaren kakaowców dla poszczególnych receptur. Callebaut do dziś dokładnie nadzoruje skomplikowany proces prażenia, w którym ziarna kakaowe podgrzewane są jeszcze w skorupkach. Dzięki temu udaje się zachować aromat, subtelność oraz złożony i głęboki smak kakao. Smak doskonałej, belgijskiej czekolady Callebaut. Firma mieli wszystkie składniki bardzo dokładnie, o wiele staranniej niż pozostali producenci. Poszczególne komponenty spajane są z tą samą dokładnością. Dzięki temu wyroby tego producenta doskonale sprawdzają się w każdym zastosowaniu . Tak, firma Callebaut ma ogromne doświadczenie w tworzeniu czekolad. Specjalnie przygotowywane w tym celu czekolady charakteryzują się głębokim aromatem i gładką konsystencją, która oczaruje nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Czekolada jest w formie pastylek (kaletek), ułatwiających dozowanie i rozpuszczanie. Specyfikacja:
Smak: Bardzo gorzki. Wysoka zawartość kakao. Płynność: Skład: miazga kakaowa; cukier; proszek kakaowy nat. o obniżonej zawartości tłuszczu; emulgator: lecytyna sojowa; naturalna wanilia. Min. kakao 70,4 % Min. mleko ~~ 0 % ( może zawierać śladowe ilości białek) Waga opakowania: 2,5 kg Data przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji. - Produkt Koszerny
Na Państwa życzenie do zakupu tego produktu można otrzymać GRATIS: - Instrukcję rozpuszczania czekolady. - Receptury na czekoladę do picia.
70-30-38NV |