Czekolada począwszy od czasów starożytnych uwiodła całe cywilizacje dzięki swoim nadzwyczajnym właściwościom: rozkosz dla podniebienia, energia dla ciała, zadowolenie dla ducha.
Starożytna legenda aztecka opowiada, że bóg Quetzalcoalt, kochając z głębi duszy ludzi chciał podarować im „cudowne” drzewo z którego ziaren można było otrzymać cudowny nektar dający moc i bogactwo. To był początek drzewa - kakaowca.
Mit i opowieść aztecka połączone z włoską miłością do czekolady stały się powodem tego, że ponad 40 lat temu powstała Magica Ciok, wspaniała czekolada na bazie tradycyjnych recept, z bardzo wysokiej jakości ziaren Kakao Super Red. W ten sposób Magica Ciok gwarantuje wszystkim swoim wielbicielom namiastkę „napoju bogów” jakim jest czekolada.
Magica Ciok 10 saszetek po 25g każda.
Wyśmienita, włoska biała czekolada.
Cena brutto za 1 opakowanie zawierające 10 saszetek
Termin ważności 10.2012
Posiadamy również inne smaki czekolad Magica Ciok.
Regularne dostawy. Towar zawsze świeży. Zapraszamy na naszą stronę internetową gdzie znajdziecie Państwo pełny asortyment i opisy.
www.planetakawy.pl
Sposób przygotowania tradycyjnej czekolady na gorąco:
1. Przygotuj garnuszek, tygielek lub inny nieduży pojemnik i wlej do niego 150 ml mleka.
2. Następnie wsyp zawartość saszetki (pamiętaj, że aby otrzymać odpowiednią gęstość przygotowanego napoju należy do
każdego 150ml mleka dosypać całą saszetkę czekolady).
3. Mleko wraz ze wsypaną czekoladą należy dokładnie wymieszać do momentu zniknięcia grudek czekolady.
4. Następnie podgrzewać, cały czas mieszając, aż do osiągnięcia żądanej gęstości.
5. Po uzyskaniu odpowiedniej gęstości przelać napój do filiżanki.
6. Rozkoszować się. Degustować. Smacznego !
|