Czekolada deserowa ze stewią
Stewia to bezpieczna, naturalna słodyczidealna dla diabetyków, liczących kaloriei wszystkich dbających o zdrowie.
Stewia znalazła szerokie zastosowanie w żywieniu ludzi chorych, a zwłaszcza:
W żywieniu chorych na cukrzycę. Pomimo słodkiego smaku, stewia nie podnosi stężenia glukozy we krwi, może zatem być bezpiecznie stosowana przez osoby chore na cukrzycę. Zarówno pacjenci z cukrzycą typu 1, jak również z cukrzycą typu 2 mogą słodzić napoje i potrawy stewią, bez obawy o wzrost glikemii.W leczeniu dietetycznym osób pragnących zredukować nadmiary masy ciała. Stewia nie wnosi kalorii, stanowi więc doskonały zamiennik cukru. Może być wykorzystywana przy planowaniu posiłków o obniżonej kaloryczności, jako dodatek do napojów i słodkich potraw, w tym także deserów.
W profilaktyce próchnicy. Stewia nie stanowi pożywki dla bakterii odpowiedzialnych za powstawanie próchnicy i nie powoduje ich namnażania. Te właściwości stewii wykorzystuje się przy opracowaniu receptur past do zębów i płynów do płukania jamy ustnej.
Skład:
Substancje słodzące (izomalt, stewia 0,0008%); miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyna sojowa).Masa kakaowa minimum 60%.
Może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych, laskowych, sezamu i komponentów mleka.
Masa Netto: 50 g
Producent: Biofan
Zapraszamy także na nasze drugie konto
JustVege
Zrób zakupy również na koncie JustVege a wyślemy je jedną paczką