Czekolada, która zdobywa nagrody na całym świecie za swój smak i innowacyjność. M.in. zdobyła pierwszą nagrodę na Międzynarodowych Targach Słodyczy w Kolonii w 2012 przyznawaną przez ok. 80 dziennikarzy z całego świata. Dodatek z owocoów leśnych sprawia nie tylko, że jest przepyszna, ale dodatkowo jest bogata w antyoksydanty. I w dodatku ta rekordowo niska ilość kalorii - ok. 100 kalorii mniej niż w zwykłej czekoladzie!!!
Składniki: miazga kakaowa, błonnik pokarmowy (dekstryna, inulina, oligofruktoza), substancje słodzące (erytrytol -pozyskiwany z kukurydzy i glikozydy stewiolowe - pozyskiwane ze stewii), masło kakaowe, liofilizowane maliny (1,5%), liofilizowany proszek z jagód (1,5%), liofilizowana czarna porzeczka (1,5%), emulgator: lecytyna sojowa (wolna od GMO), naturalny aromat waniliowy. Zawartość kakao: minimum 55%.
Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkowana w fabryce, w której są przetwarzane białka mleka, pszenicy i orzechów.
Wartość odżywcza w 100g | |
Wartość energetyczna | 423 kcal / 1771 kJ |
Białko | 5,29 g |
Węglowodany | 19,7 g |
w tym poliole | 8,31 g |
w tym cukry | 4,85 g |
w tym laktoza | 0 g |
Tłuszcz | 33,34 g |
w tym tłuszcze nasycone | 20,93 g |
Sód | 0,2 g |
Błonnik | 34,5 g |