Zastosowanie: w całości do posypywania pieczywa, do przyprawiania potraw z roślin strączkowych i innych warzyw.
Nazywana również czarnym kminem - choć mało ma z nim wspólnego, czarnuszka uprawiana jest ze względu na drobne, czarne nasiona. Przed zastosowaniem należy ją uprażyć aby uwydatnić jej smak i aromat. Używana jest ona w postaci całych ziaren. Głównie przyprawia się nią potrawy z warzyw, niektórzy dodają ją do ryżu. Wchodzi w skład mieszanek przyprawowych, posypuje się nią również chleb. Można używać jej też jako dodatek do innych wytrawnych wypieków np. do spodów do pizzy. Ma specyficzny, lekko gorzkawy smak. Produkt wskazany dla osób stosujących różnorodne diety również Dietę Dukana
Kupując u nas:
1. Otrzymasz fakturę zakupu
2. Otrzymasz gwarancję nie naruszalności produktu, gdyż opakowania są termicznie zabezpieczone
3. Otrzymasz gwarancję jakości potwierdzoną certyfikatem wprowadzenia i funkcjonowania zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością ISO 9001:2000 oraz Bezpieczeństwa Żywnościowego HACCP
4. Otrzymasz darmową dostawę przy zakupach przekraczających 123zł brutto