Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Czajnik, imbryk do parzenia herbaty po turecku

25-06-2014, 11:49
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 85 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 85 zł     
Użytkownik www_deco-dom_com
numer aukcji: 4276372627
Miejscowość Droszków
Kupiono sztuk: 3    Licytowało: 3    Wyświetleń: 106   
Koniec: 25-06-2014 11:28:56
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Doğal Marta Türksezer
ul.Klonowa 7
66-003 Droszków
(koło Zielonej Góry)

tel. 697 [zasłonięte] 863
Przelew bankowy na konto Alior Bank S.A.

43 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 506625

Do każdego zakupu wystawiamy paragon lub na życzenie fakturę VAT
Kurier Poczty Polskiej
List polecony ekonomiczny
List polecony priorytetowy
Za pobraniem
14,00 zł
-
-
16,00 zł
Odbiór osobisty po przedpłacie:
Zielona Góra
CZAJNIK DO PARZENIA HERBATY PO
TURECKU
CENA 85 ZŁ


GWARANTUJEMY 100% JAKOŚCI



ORYGINALNY TURECKI PRODUKT

Poczuj się jak w oriencie!


 

 

Oryginalny turecki „Çaydanlık Mini Boy” marki Ossa– czajnik do parzenia herbaty po turecku małej wielkości. Czajnik składa się z dwóch części, górny służy do parzenia herbaty i jest pojemności 0,4 l; w dolnym gotujemy wodę, jest pojemności 0,8 l. Średnica podstawy dolnego czajniczka - 10,5 cm.

www_deco-dom_com

 

 

Czajnik o grubym dnie z powłoką termiczną, dzięki czemu temperatura wody utrzymywana jest przez długi okres czasu, wykonano ze stali polerowanej 18/10, ergonomiczne rączki z zabezpieczonej specjalnym kołnierzem stali nierdzewnej. Czajnik można używać do wszystkich rodzajów kuchenek również kuchenki indukcyjnej, nadaje się do zmywarek.

 

W komplecie dwie pokrywki, dzięki czemu dolny czajniczek może służyć na co dzień do gotowania wody.

 

Czajnik tej wielkości wystarcza na 2-6 osobową rodzinę.

www_deco-dom_com

 

 

 

 

 

 

 

 

Proponujemy parzyć herbatę po turecku w „demli” (dwupoziomowe naczynie). Do mniejszego imbryka wsypujemy herbatę liściastą, do drugiego większego imbryka wlewamy zimną wodę. Stawiamy mały imbryk na większym, kiedy woda wrze zalewamy liście herbaty i uzupełniamy ubytek wody w dolnym imbryku. Ponownie zagotowujemy wodę. Do małej szklaneczki wlewamy napar z górnego imbryka i uzupełniamy wrzątkiem. W Turcji herbatę podajemy z 1-2 kostkami cukru.

 


Smacznego!

Zobacz inne moje aukcje (www_deco-dom_com):
© UltraPanel