Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Czajnik, imbryk do parzenia herbaty mały czerwony

06-12-2014, 16:28
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 112 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 112 zł     
Użytkownik www_deco-dom_com
numer aukcji: 4774225274
Miejscowość Droszków
Licytowało: 1    Wyświetleń: 65   
Koniec: 06-12-2014 15:57:32
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Doğal Marta Türksezer
ul.Klonowa 7
66-003 Droszków
(koło Zielonej Góry)

tel. 697 [zasłonięte] 863
Przelew bankowy na konto Alior Bank S.A.

43 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 506625

Do każdego zakupu wystawiamy paragon lub na życzenie fakturę VAT
Kurier Poczty Polskiej
List polecony ekonomiczny
List polecony priorytetowy
Za pobraniem
14,00 zł
-
-
16,00 zł
Odbiór osobisty po przedpłacie:
Zielona Góra
CZAJNIK DO PARZENIA HERBATY PO
TURECKU
 CENA 112 ZŁ


GWARANTUJEMY 100% JAKOŚCI



ORYGINALNY TURECKI PRODUKT

Poczuj się jak w oriencie!


 

 

Oryginalny turecki „Çaydanlık Takimi” marki UNS– czajnik do parzenia herbaty po turecku małej wielkości. Czajnik składa się z dwóch części, górny służy do parzenia herbaty i jest pojemności 0,4 l; w dolnym gotujemy wodę, jest pojemności 0,8 l. Średnica podstawy dolnego czajniczka - 10,5 cm. Kolor rączek - perłowy czerwony.

www_deco-dom_com

 

 

Czajnik o grubym dnie z powłoką termiczną, dzięki czemu temperatura wody utrzymywana jest przez długi okres czasu, wykonano ze stali polerowanej 18/10. Czajnik można używać do wszystkich rodzajów kuchenek również kuchenki indukcyjnej, nadaje się do zmywarek.

 

W komplecie dwie pokrywki.

 

Czajnik tej wielkości wystarcza na 2-6 osobową rodzinę.

www_deco-dom_com

 

 

 

 

 

 

 

 

Proponujemy parzyć herbatę po turecku w „demli” (dwupoziomowe naczynie). Do mniejszego imbryka wsypujemy herbatę liściastą, do drugiego większego imbryka wlewamy zimną wodę. Stawiamy mały imbryk na większym, kiedy woda wrze zalewamy liście herbaty i uzupełniamy ubytek wody w dolnym imbryku. Ponownie zagotowujemy wodę. Do małej szklaneczki wlewamy napar z górnego imbryka i uzupełniamy wrzątkiem. W Turcji herbatę podajemy z 1-2 kostkami cukru.

 

 

A tutaj filmik o parzeniu herbaty:

 

Parzenie herbaty po turecku

 

Smacznego!

Zobacz inne moje aukcje (www_deco-dom_com):
© UltraPanel