|
Firma Herbalist
jest Polską firmą, założoną w 2009 roku.
Od początku działalność nasza opiera się o surowce naturalne pozyskane z ekologicznie czystych terenów Polski północno wschodniej. Specjalizujemy się w sprzedaży ziół i mieszanek przyprawowych, opartych na naturalnych składnikach. Zaopatrujemy się u dostawców posiadających certyfikat BIO na państwa Unii Europejskiej oraz NOP na rynek USA.
Od zawsze
intensywnie pracujemy nad rozwojem i ulepszaniem naszych produktów. Zgodnie z zapotrzebowaniem rynku, sugestiami naszych klientów oraz własnymi pomysłami.
Od wielu lat wierzymy, że podstawą osiągnięcia sukcesu jest solidny produkt, gwarantujący wysoką jakość. Na bazie wyselekcjonowanych surowców (potwierdzonych odpowiednimi certyfikatami jakości), utrzymujemy stabilny, wysoki standard naszych produktów.
Serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszej oferty przygotowanej przez firmę Herbalist.
Zadowolenie naszych Klientów jest dla nas sprawą najważniejszą, a spełnienie Państwa oczekiwań daje nam olbrzymią satysfakcję. Nasza oferta, którą przedstawiamy Państwu zawiera najbardziej sprawdzone i najlepsze produkty. Zachęcamy do zakupu oferowanych produktów, gdyż siła zdrowia tkwi w naturze. Jesteśmy przekonani, iż oferowane przez nas produkty spełnią Państwa oczekiwania i w sposób naturalny pomogą Państwo swojemu organizmowi przywrócić żywotność oraz poprawić samopoczucie. Życząc dużo zdrowia zapraszamy do zapoznania się z naszymi produktami.
Przedmiotem tej aukcji jest
Cząber suszony aż 30g
Kilka informacji o cząbrze:
Pochodzenie:
Jako roślina lecznicza i przyprawowa znany był w starożytnym Rzymie. Dość pospolity również w średniowiecznej Europie. Starorzymskimi potrawami aromatyzowanymi cząbrem były m.in.: warzywa duszone w sosie sporządzonym z rosołu, oliwy i wina, sosy do pieczonych dzików, zajęcy i prosiąt. Szanowani Rzymianie ozdabiali sobie skronie cząbrem, który był powszechnie znany jako "zioło wieńcowe".
Cząber w kuchni:
Ziele cząbru jest doskonałą przyprawą do wszelkich potraw z roślin strączkowych i klasycznym dodatkiem do zupy fasolowej (stąd nazwa niemiecka). Nadaje się także do przyprawiania niektórych sałatek, potraw z grzybów, ryb, królika, do wędlin, serów, marynat i pikli, wchodzi w skład licznych mieszanek przyprawowych (np. bułgarskiej czubricy). Stosowany jest do zalewy słodko - kwaśnej używanej podczas kwaszenia lub konserwowania ogórków lub groszku zielonego. Cząber nie powinien się długo gotować ponieważ gorzknieje. Szczególnie delikatnym zapachem odznaczają się młode liście z wierzchołków pędów, służą one do aromatyzowania sałatek. Ze względu na dodatnie właściwości dietetyczne cząber zasługuje na szersze rozpowszechnienie.
|