Przyprawa - składnik dodawany do potraw, zwykle w znikomych ilościach, dla polepszenia ich walorów smakowych, zapachowych i w rzadkich przypadkach (takich jak kurkuma czy szafran) wizualnych. W dalekiej przeszłości niektóre rośliny, które obecnie stosujemy jako przyprawy, były stosowane przez znachorów, czarowników i kapłanów. Służyły jako leki, afrodyzjaki, święte oleje, kadzidła itp.
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą handlową firmy HERBALIST.
Zapewniamy Państwu szeroki asortyment ziół, przypraw, kompozycji przypraw w atrakcyjnych cenach.
Dostępne formy zakupu:
* Luz - zioła, duże opakowania kilogramowe w bardzo atrakcyjnych cenach!
* Małe opakowania - zioła, przyprawy, kompozycje przypraw o gramaturze trzy razy większej niż w sklepach.
Na naszych aukcjach poznacie Państwo: historię, opis przypraw, pochodzenie, zastosowanie oraz walory smakowe i właściwości medyczne ziół.
W sprzedaży detalicznej proponujemy Państwu zioła, przyprawy bez konserwantów o gramaturze trzykrotnie większej niż w sklepach.
Każdego klienta traktujemy priorytetowo, ponieważ to nam gwarantuje sukces, "Klient nasz pan''.
Przyprawy i zioła, które oferujemy charakteryzują się stałą mocą aromatyzacji i czystością mikrobiologiczną.
Zamówienia realizujemy szybko i terminowo.
Zapraszamy do zapoznania się z z ofertą.
Z poważaniem
Herbalist
Aukcja dotyczy:
Cząber suszony
aż 30 gram!!!
Kilka informacji o cząbrze:
Pochodzenie:
Jako roślina lecznicza i przyprawowa znany był w starożytnym Rzymie. Dość pospolity również w średniowiecznej Europie. Starorzymskimi potrawami aromatyzowanymi cząbrem były m.in.: warzywa duszone w sosie sporządzonym z rosołu, oliwy i wina, sosy do pieczonych dzików, zajęcy i prosiąt. Szanowani Rzymianie ozdabiali sobie skronie cząbrem, który był powszechnie znany jako "zioło wieńcowe".Cząber w kuchni:Ziele cząbru jest doskonałą przyprawą do wszelkich potraw z roślin strączkowych i klasycznym dodatkiem do zupy fasolowej (stąd nazwa niemiecka). Nadaje się także do przyprawiania niektórych sałatek, potraw z grzybów, ryb, królika, do wędlin, serów, marynat i pikli, wchodzi w skład licznych mieszanek przyprawowych (np. bułgarskiej czubricy). Stosowany jest do zalewy słodko - kwaśnej używanej podczas kwaszenia lub konserwowania ogórków lub groszku zielonego. Cząber nie powinien się długo gotować ponieważ gorzknieje. Szczególnie delikatnym zapachem odznaczają się młode liście z wierzchołków pędów, służą one do aromatyzowania sałatek. Ze względu na dodatnie właściwości dietetyczne cząber zasługuje na szersze rozpowszechnienie.
Kontakt:
tel. 606 [zasłonięte] 926
e-mail: [zasłonięte]@tlen.pl
gg: 13[zasłonięte]987
UWAGA!!!
Kupując na kilku aukcjach za transport płacisz tylko raz.
Kup za 40zł, a za transport zapłacisz tylko 10zł
Kup za 70zł, a za transport zapłacisz tylko 8złPrzy kwocie zamówienia 150zł transport GRATIS!!!
NAM MOŻESZ ZAUFAĆ - SKORZYSTAJ Z BEZPIECZNYCH PŁATNOŚCI ALLEGRO
Formy płatności:
Wpłata na konto - przelew bankowy
Towar wysyłamy: w poniedziałki, środy i piątki