Cząber 10g
Cząber - używany jest do zup jarzynowych (pomidorowa, krupnik, fasolowa), grochu, farszy mięsnych, dań z tłustych mięs, serów, marynat, warzyw strączkowych, czerwonej
i białej kapusty, ogórków, sałatek z ziemniaków, dziczyzny, sosów śmietankowych, potraw z grzybów, ryb, królika, sosów pomidorowych. Świetnie podkreśla smak smażonych kurczaków, jeśli 2 godziny wcześniej grubo posypiemy mięso posiekanymi liśćmi. Suszony czy świeży - dodaje potrawom smaku i podkreśla ich zapach.
Używany jest do zalewy słodko-kwaśnej używanej podczas kwaszenia lub konserwowania ogórków lub groszku zielonego.
Cząber nie powinien się długo gotować, ponieważ gorzknieje.
Właściwości: stosowany jest w nieżytach przewodu pokarmowego i niestrawności
jako środek poprawiający apetyt, działający przeciwskurczowo i wiatropędnie, działa przeciwzapalnie. Uśmierza ból głowy, zabija pasożyty jelit, wzmacnia układ nerwowy,
jest doskonałym środkiem przeciwkatarowym, przeciwkaszlowym, tonizującym.
Masa jednej sztuki = 10g
Kraj pochodzenia = Polska
Do każdego towaru dołączamy paragon fiskalny lub na życzenie klienta fakturę.