PU-ERH CYTRYNOWY – herbata czerwona
Waga: 50 g
Skład: herbata Pu - erh, skórki cytryny, aromat.
Herbata czerwona pu-erh to rodzaj tzw. „post-fermentowanej” herbaty. Wszystkie gatunki herbaty pu-erh powstają z herbaty zielonej maocha gatunku Camellii sinensis rosnącej w górach chińskiej prowincji Yunnan. Jest to tzw. „surowa” zielona herbata, która następnie jest poddawana procesowi fermentacji mikrobiologicznej.
Liście herbaty są zbierane i rolowane, a następnie nawet przez rok dojrzewają, kiedy to dochodzi do procesu fermentacji i utleniania. Rezultatem tego procesu jest ciemna herbata o ziemistym smaku i aromacie. Podczas fermentacji mikrobiologicznej herbata ta nabiera niektórych ze swoich właściwości prozdrowotnych (prawdopodobnie dzięki niektórym bakteriom, które zanieczyszczają tę herbatę w trakcie fermentacji).
Sposób parzenia:
1-2 łyżeczki na filiżankę (180-200 ml). Czerwoną herbatę typu pu-erhparzy się w temperaturze 90–100 °C przez ok. 3 minuty.
Herbaty pakowane są w hermetyczne opakowania, specjalnie do tego przystosowane, aby zapewnić najwyższą jakość i świeżość produktu.
Wiele sklepów oferuje kawy i herbaty w opakowaniach zamykanych klipsem, co nie gwarantuje odpowiedniej ochrony przed utratą świeżości produktu.
Zakupy w naszym sklepie to trafny wybór - zaufało nam już wielu klientów.
Dołącz do nich już dziś !
|