Cytrynowiec - Bezglutenowe ciasto o smaku cytrynowym, w proszku, do pieczenia.
Opakowanie zawiera 320 g mieszanki do przyrządzenia ciasta.
Skład: skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana,
glikoza, substancja zagęszczająca: guma guar i E464, błonnik pokarmowy, proszek
do pieczenia bezglutenowy (substancje spulchniające: kwaśny pirofosforan dwusodowy
i wodorowęglan sodu, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana), aromat cytrynowy
(2,5%), regulator kwasowości: E575, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu.
Przygotować:
Do ciasta:
1 szklanka oleju
6 jajek
1 szklanka cukru
Cukier puder do dekoracji gotowego ciasta.
Sposób przygotowania:
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Następnie żółtka utrzeć z cukrem na pulchną
masę, do której należy wlać olej i wymieszać. Dodać do tego zawartość torebki oraz ubitą
na sztywno pianę. Wszystko dokładnie wymieszać.
Ciasto wlać do wcześniej przygotowanej blaszki o wymiarach 11x34 cm.
Wsadzić do nagrzanego piekarnika, piec około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni
Celsjusza.
SMACZNEGO!
Producent: Bezgluten.
Termin przydatności do spożycia: 14.05.2012 r.