|
Odbiór osobisty tylko w naszym sklepie w Przeworsku:
F.H.U. AROMAR
ul. Krasickiego 5
37-200 Przeworsk
tel: 884 [zasłonięte] 392
NIP: 794[zasłonięte]9036
REGON: 180[zasłonięte]420
e-mail firmowy: [zasłonięte]@o2.pl
strona www: www.aromar.pl
Sklep Czynny:
Poniedziałek - Piątek od 9:00 do 17:00
Sobota od 9:00 do 14:00
Regulamin, Płatności, Dostawa:
Szczegółowe informacje na temat warunków płatności, dostaw oraz regulamin znajdują się na stronie
"O Mnie"
|
Herbata czarna CYNAMONOWA
SKŁAD: herbata czarna, cynamon i aromat.
Intensywnie pachnąca cynamonem, czarna herbata o łagodnym smaku pozbawionym typowej dla czarnych odmian goryczy. Zaledwie kilka łyków tego naparu pozostawia w ustach przyjemny herbaciany posmak i dodaje energii.
Herbata ta doskonale komponuje się z odrobiną mleka lub śmietanki. Tak przygotowana mieszanka łączy w sobie mleczną świeżość i delikatność z głębokim smakiem i aromatem cynamonu. Jednym słowem, takie zestawienie czyni z herbaty cynamonowej pyszny napój deserowy, który najlepiej smakuje na ciepło. Przy okazji wspomaga ona proces trawienia i jest cennym źródłem przeciwutleniaczy.
Waga: 50g Cena: 5,00zł
Nie wszyscy wiedzą, że cynamon pomaga regulować poziom cukru i obniżać poziom "złego" cholesterolu.
Cynamon ma właściwości bakteriobójcze i przeciwzapalne, czyli pomaga utrzymać formę w okresach nasilonych przeziębień.
Cynamon niegdyś warty tyle co złoto, stosowano go w medycynie od tysięcy lat. W obecnych czasach, ta aromatyczna przyprawa nadaje smaku wszystkiemu, od drożdżówek do kawy cappuccino. Lecz jego reputacja jako zioła leczniczego nadal pozostaje niezmienna. Kora cynamonu zawiera oleisty związek zwany aldehydem cynamonianu, który zabija całą gamę bakterii chorobotwórczych i ma również do pewnego stopnia działanie przeciwbólowe.
Herbata czarna to najbardziej popularna herbata w Polsce. Pochodzi z tych samych liści co herbata zielona, lecz poddana zostaje procesowi pełnej fermentacji. Legenda mówi, że czarna herbata powstała przez przypadek, w czasie transportu herbaty zielonej z Chin do Anglii, uległa ona zamoknięciu, co spowodowało jej fermentację i zabarwienie listków na brązowo.
Herbatę czarną otrzymujemy w wyniku następujących procesów: więdnięcia, zwijania, skręcania, fermentacji, suszenia, na końcu sortowania liści. Herbaty czarne produkowane są na plantacjach indyjskich, chińskich i afrykańskich.
Herbata Czarna zawiera wartościowe składniki:
Flawonidy - polifenole - posiadające silne właściwości przeciwutleniające i zdolność wiązania metali - chronią organizm przed zatruciami i wolnymi rodnikami.
Teanina - występuje wyłącznie w herbacie - poprzez obniżanie ciśnienia i korzystną stymulację procesów mózgowych, sprawia że pod jej wpływem osiąga się stan koncentracji przy jednoczesnym odprężeniu.
Herbata zawiera również fluor, wapń, żelazo, potas, sód i cynk.
Zaparzanie:
Jedna łyżeczka herbaty na filiżankę. Zalewamy przegotowaną wodą o temp. 95°C , parzymy przez 3-4 min.
Napar może mieć ciemny intensywny kolor, częściej jednak żywy, czerwonawy
„Jeśli jest Ci zimno, herbata Cię ogrzeje.
Jeśli jest Ci gorąco, herbata Cię ochłodzi.
Jeśli jesteś pobudzony, herbata Cię uspokoi.”
|