Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Curry (50g) aromatyczna przyprawa przyprawy

17-09-2014, 13:11
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 2.05 zł     
Użytkownik tytkasmaku
numer aukcji: 4525592718
Miejscowość Mosina
Wyświetleń: 8   
Koniec: 17-09-2014 12:11:35
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
 
 
+48 [zasłonięte] 432 487
[zasłonięte]@tytkasmaku.pl


Tytka Smaku
ul. Dębowa 8
62-050 Mosina
NIP 777[zasłonięte]6365
 
Wpłat można dokonywać  za pomocą płatności Allegro lub
na rachunek bankowy BZ WBK, o numerze:

18 1090 [zasłonięte] 140500
0001 [zasłonięte] 200633
 
Przesyłki nadajemy w ciągu 48 godzin od momentu zaksięgowanie pieniędzy na koncie.

Dostawa jest realizowana za pomocą Pozczty Polskiej lub firmy kurierskiej DPD.

Szczegóły dotyczące opłat za przesyłkę widoczne są w zakładce "Dostawa i Płatności".
 
 

Curry (50g)

Curry należy do głównych “przypraw” kuchni indyjskiej, ale tak naprawdę stanowi nazwę potraw z warzyw, ryb lub mięsa w pikantnym sosie. Sama potrawa znana jest pod tą nazwą w wielu krajach południowo-wschodniej Azji. Nazwa pochodzi od tamilskiego “kari” a dosłownie znaczy "warzywa". 

Współcześnie w Europie curry kojarzy się bardziej z gotową mieszanką odpowiednich sproszkowanych przypraw. Istnieje wiele odmian curry, różnicę w smaku lub barwę zawdzięczamy odpowiedniemu doborowi kompozycji przypraw w zależności od regionu z jakiego mieszanka pochodzi oraz osobistych upodobań wytwórcy. Klasyczna curry indyjska jest łagodna w smaku i samej mieszance nadaje żółty kolor. Najważniejsze składniki mieszanki stanowią: kurkuma, imbir, pieprz, kolendra, kmin rzymski i chili. iejsze składniki mieszanki stanowią: kurkuma, imbir, pieprz, kolendra, kmin rzymski i chili. 

 

Zastosowanie:

Curry używamy do potraw z białych mięs, wieprzowiny, baraniny, warzyw, jaj, a szczególnie do ryżu oraz sosów, gdyż nadaje potrawom apetyczny złocisty kolor. Curry używamy do potraw z białych mięs, wieprzowiny, baraniny, warzyw, jaj, a szczególnie do ryżu oraz sosów, gdyż nadaje potrawom apetyczny złocisty kolor.  

Curry (50g)

 
 


Dodano 2[zasłonięte]014-08 21:03
Informujemy, iż zamówienia złożone w dniach 24-29.08.2014 zostaną zrealizowane
01 września 2014.



Za utrudnienia przepraszamy