Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Culinary Reactions The Everyday Chemistry of Cooki

20-01-2014, 19:43
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 90.48 zł     
Użytkownik marek77_2007
numer aukcji: 3817935223
Miejscowość Londyn
Zostało sztuk: 10    Wyświetleń: 1   
Koniec: 20-01-2014 04:55:47

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

-architecture & design

-art

-arts & crafts

-biography & memories

-business , finance & law

-children & youth

-combat sports & self-defence 

-computing & internet

-crime , thrillers & mystery

-earth & space

-fiction

-fashion & style

-food & drink

-games 

-graphic novels

-health & beauty

-history &

archeology

-horror

-home & garden

-learning foreign languages

-lego

-medicine & psychology

-mind, body & spirit

-music

-personal development

-photography

-science

-science fiction , fantasy

-society, politics & philosophy

-sport

-tattoos & body

- technology

-transport

-travel &holiday guides-

-tv,cinema,theatre & drama

-veterinary

-other books

 

CALENDARS & OTHERS

MOLESKINE

kontakt

Telefon: 606[zasłonięte]623

+440[zasłonięte][zasłonięte]84304
lub

[zasłonięte]@hotmail.com

 

regulamin aukcji na stronie

„o mnie”

 

rachunek bankowy (ING)

691[zasłonięte]108310[zasłonięte]02317[zasłonięte]805

MOJE KOMENTARZE

INNE MOJE AUKCJE

DODAJ MNIE DO ULUBIONYCH

STRONA "O MNIE"

.

.

KOSZTY DOSTAWY

e-przesyłka

4,90zł

Przesyłka biznesowa (przedpłata) - 8zł

Przesyłka biznesowa (pobranie) - 12 zł

Kurier (przedpłata)-12,90zł 

Kurier (pobranie)-16,90zł

 

 

przesyłka biznesowa-

dostarczana w ciągu 1-2dni roboczych przez kuriera Poczty Polskiej lub listonosza

Koszt dostawy jest zawsze stały,bez względu na ilość książek w przesyłce.

 

Na życzenie wystawiamy fakturę Vat

 

 

 

Culinary Reactions: The Everyday Chemistry of Cooking


Culinary Reactions: The Everyday Chemistry of Cooking


    Autor: Simon Quellen Field
    Wydawnictwo: Chicago Review Press
    Data wydania: Nov 2011
    Ilość stron: 237
    Wymiary książki: 1.5 x 15.2 x 22.4 cm
    Rodzaj okładki: Paperback
    ISBN-13: 978-[zasłonięte][zasłonięte]97670
978-[zasłonięte][zasłonięte]97670A
Exploring the scientific principles behind everyday recipes, this informative blend of lab book and cookbook reveals that cooks are actually chemists. Following or modifying recipes is shown to be an experiment with acids and bases, emulsions and suspensions, gels and foams. This easy-to-follow primer includes recipes that demonstrate the scientific concepts, such as Whipped Creamsicle Topping (a foam), Cherry Dream Cheese (a protein gel), and Lemonade with Chameleon Eggs (an acid indicator). Also included in this fun, fact-filled companion are answers to various culinary curiosities, such as "How does altering the ratio of flour, sugar, yeast, salt, butter, and water affect how high bread rises? "and" Why is whipped cream made with nitrous oxide rather than the more common carbon dioxide?"
 

 

 

WSZYSTKIE SPRZEDAWANE PRZEDMIOTY SĄ NOWE,WYDANE W JĘZYKU ANGIELSKIM KAŻDORAZOWO WYSYŁANE PRZESYŁKĄ UBEZPIECZONĄ.

 

WYSYŁKA Z POLSKI MA MIEJSCE NAJCZĘCIEJ W CIĄGU 5-7 DNI ROBOCZYCH