Cukromierz do wina, piwa, cydru
Opis produktu: Winomierz (cukromierz) - do pomiarów stężenia cukru w zakresie od 0 do 24°Blg poprzez bezpośredni odczyt.
( 1°Blg odpowiada w przybliżeniu 10 g cukru w 1 L soku (moszczu).
Dla ułatwienia zakresy zalecanych stężeń cukru w trakcie poszczególnych etapów przygotowania wina wyróżniono odpowiednimi kolorami: -przed rozpoczęciem fermentacji stężenie cukru nie powinno przekraczać 22°Blg - obszar różowy , - zaraz po dodaniu kolejnych dawek cukru w trakcie fermentacji, wskazania winomierza nie powinny przekraczać 16°Blg – obszar żółty, - odczyt w końcowej fazie fermentacji dla win wytrawnych i półsłodkich, mieścić powinien się w przedziale - obszar zielony . Areometr ten pozwala również w sposób pośredni określić stężenie alkoholu w winie, poprzez proste obliczenia.
Sposób użycia: W celu dokonania pomiaru probówkę należy wypełnić niewielką ilością płynu pozbawionego cząstek stałych i pęcherzyków gazu. Ilość płynu powinna być taka, aby umieszczony w probówce pływak unosił się swobodnie i nie dotykał ścianek zbiorniczka.
PO UZGODNIENIU TELEFONICZNYM MOŻLIWOŚĆ ODEBRANIA ZAMÓWIENIA NA TERENIE SOPOTU OSOBIŚCIE - SZYBKO I BEZ OPŁAT. DZWOŃ POD NR TEL. 690 [zasłonięte] 092
PAMIĘTAJ ZAMAWIAJĄC U NAS ZAWSZE OTRZYMASZ WYBRANY TOWAR
SPRAWDZ PRODUKTY NA INNYCH NASZYCH AUKCJACH
ZAPRASZAMY.
000" |