Zdrowa Żywność
Witamy na naszej aukcji
Przed złożeniem oferty proszę o zapoznanie się z informacjami o firmie i zasadami aukcji..
|
| Gwarancja jakości |
|
Gwarantujmy aktualny termin ważności wszystkich sprzedawanych artykułów.
Dokładna data uzależniona jest od najnowszej dostawy. Dzięki temu otrzymacie Państwo towar najświeższy, z max. długim okresem przydatności do spożycia.
|
| Strony informacyjne |
O firmie
Wysyłka i koszty
Kontakt
Zasady aukcji
Zwroty
INNE AUKCJE >> |
| FORMY PŁATNOŚCI |
Wpłata z góry na konto
Zapłata przy odbiorze paczki
Zapłata przy odbiorze osob.
- Płacę z allegro - towar wysyłamy po zaksięgowaniu wpłaty w banku, ok. 5 dni roboczych.
Do zakupów otrzymasz paragon lub na życzenie fakturę VAT
Przed przyjazdem KONIECZNIE zadzwoń.
|
| WYSYŁKA I KOSZTY |
Oszczędzaj koszty
Wszystkie zakupy wysyłamy w jednej paczce.
Jeśli kupujesz na kilku naszych aukcjach -
łączny koszty wysyłki
otrzymasz mailem.
Zobacz: INNE AUKCJE >>
|
| Szybki kontakt |
|
|
Prowadzimy legalną firmę. Posiadamy wszystkie niezbędne zezwolenia na obrót żywnością oraz książeczki zdrowia. Sklep i magazyn są pod nadzorem SANEPID`u, co jest gwarancją przechowywania żywności w odpowiednich warunkach z zapewnieniem właściwej higieny.
Nie kupuj żywności u przypadkowych sprzedawców, bo ryzykujesz zdrowiem swoim i swojej rodziny!
|
|
PRZEDMIOT AUKCJI
|
Drażetki K S Y L I T O L K I
Teraz możesz korzystać z dobroczynnych właściwości Ksylitolu
o każdej porze i w każdym miejscu!
Cukier brzozowy jest całkowicie bezpieczny niezależnie od spożywanej dawki dziennej. Naukowcy fińscy zalecają spożywanie do 40g Ksylitolu dziennie.
Waga netto 40g
Cukier brzozowy KSYLITOL to niezwykły preparat o rewelacyjnych właściwościach zdrowotnych, którego dobroczynne działanie dla organizmu jest wprost nie do przecenienia.
Ksylitol jest to cukier pochodzenia naturalnego pozyskiwany z brzozy.
Jest równie słodki jak zwykły cukier, ale zawiera o 40% kalorii mniej.
Ksylitol wytarza w organiźmie odczyn zasadowy, a więc wskazany jest przy:
Próchnicy zębów i chorobach dziąseł, np. paradontozie
suchości w ustach (stymuluje wydzielanie śliny)
zapaleniu ucha środkowego
przeciwdziała tworzeniu się bakterii gnilnych
przy infekcjach górnych dróg oddechowych (tj. katar, infekcja gardła, zatok) - działanie antybakteryjne
Stosowany jako środek zapobiegawczy przeciw bakteryjnemu zakażeniu płuc i oskrzeli u chorych na mukowisdydozę
Przyjazny przy nadkwasocie żołądka, alergii, astmie
Likwiduje niemiły zapach z ust |
Ksylitol jest rewelacją dla cukrzyków.
W organiźmie przetwarzany jest powoli, a więc zapotrzebowanie na insulinę jest znacznie mniejsze. Posiada IG czternastokrotnie niższe niż zwykły cukier (im niższe IG tym niższy poziom cukru we krwi po jedzeniu).
Zwykły cukier dokarmia komórki rakowe ponieważ wytwarza w organiźmie odczyn kwasowy.
Ksylitol tworząc środowisko zasadowe nie ma tego negatywnego działania.
Cukier brzozowy wskazany jest przy osteoporozie ponieważ ułatwia mineralizację, czyli przyswajanie wapnia przez kości. Zwykły cukier natomiast zabiera z organizmu witaminy z grupy B oraz mikroelementy, tj. wapń, potas, magnez.
Ogranicza rozwój pleśni i drożdżaków, np. przy kadydozie.
Zmniejsza łaknienie na słodycze.
Ksylitol może być również stosowany zewnętrznie w postaci areozolu lub kropli wyrabianych w domu (1 część cukru na 20 części soli fizjologicznej, dostę?nej w każdej aptece).
W takiej postaci działa hamująco na rozwój bakterii powodujących min. zapalenie ucha środkowego, szczególnie u małych dzieci.
Zmniejsza ilość szkodliwych, bakterii w nosie, stymulując jednocześnie jego prawidłowe oczyszczanie, co zmniejsz problemy związane z astmą i alergiami.
Ma również korzystny wpływ przy próchnicy i paradontozie.
Słodycz, która szkodzi
Cukier - Sacharoza
|
Słodycz dla ZDROWIA
KSYLITOL - cukier brzozowy
|
| daje w organiźmie odczyn kwasowy, dokarmia komórki rakowe, zakłóca równowagę hormonalną |
dając w organiźmie odczyn zasadowy ma działanie bakteriobójcze, stabilizuje równowagę zasadowo kwasową |
| sprzyja rozwojowi grzybów i drożdżaków w organiźmie (grzybica, kandydoza) |
hamuje rozwój grzybicy i drożdżaków |
| może powodować hipoglikemię i nadwagę prowadące do cukrzycy i otyłości |
ma Indeks Glikemiczny IG czternastokrotnie niższy niż cukier (im niższy IG tym niższy poziom cukru we krwi po jedzeniu) |
| "wyplukuje" z organizmu sole mineralne i witaminy przyczyniając się osteoporozie |
ułatwia mineralizację, np. przyswajanie wapnia przez kości |
| powoduje próchnicę zębów i zapalenie ozębnej, paradontozę |
przeciwdziała próchnicy wzmacnia szkliwo, chroni dziąsła |
| jest czynnikiem powodującym niewydolność układu immunologicznego i autoimmunologicznego |
wzmacnia układ immunologiczny |
| przyspiesza proces starzenia |
ma właściwości opóźniające proces starzenia |
| sprzyja rozwojowi wielu chorób, np. serca, krążenia, zawałom |
Wskazany:
w diecie diabetyków
u osób z zakłóconą kolerancją glukozy
przy "suchości w ustach"
"zajadach" w kąckach ust
infekcjach górnych dróg oddechowych
nieżytach nosa i gardła
przy zapaleniu ucha środkowego
zapobiegawczo przeciw bakteryjnemu zapaleniu płuc i oskrzeli
przy mukowiscydiozie i nadkwasocie
likwiduje niemiły zapach z ust |
|
|