Cukier trzcinowy złocisty 400 g Bionica
|
Certyfikat:
PL-EKO-07-04904
Właściwości:
Cukier trzcinowy posiada wyjątkowo bogaty smak i wilgotność dzięki dużej zawartości melasy (czyli soku trzcinowego, który powstaje przy rafinacji cukru z trzciny). Melasa wpływa nie tylko na smak i barwę cukru, lecz również na jego walory odżywcze. Bowiem cukier trzcinowy – w przeciwieństwie do ratyfikowanego cukru białego - zawiera wiele cennych pierwiastków, m.in. wapń, potas, magnez, fosfor i żelazo.
Skład:
Cukier złocisty trzcinowy*
*produkt rolnictwa ekologicznego
Wartości odżywcze:
( w 100 g)
Energia 1699 kJ/400 kcal
Białko 0,5 g
Węglowodany 99 g
Tłuszcz 0,19 g
Błonnik 0,2 g
Zastosowanie:
To wykwintny cukier o złocistym kolorze i delikatnym karmelowym smaku, który idealnie komponuje się ze smakiem aromatycznej kawy i herbaty. Szefowie kuchni używają go jako wyrafinowaną przyprawę do wielu dań mięsnych, marynat i potraw z grilla, a barmani do przygotowywania drinków. Jego duże, połyskujące kryształy stanowią idealną dekorację lub chrupiącą posypkę na kruche ciasteczka i biszkopty.
Opakowanie: 400 g
Zobacz nasze pozostałe aukcje:
|