Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Cukier trzcinowy Muscovado 500g, POSTAW NA JAKOŚĆ

25-01-2012, 19:14
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 6.50 zł     
Użytkownik ullenstwo
numer aukcji: 2071615953
Miejscowość ŁÓDŹ
Wyświetleń: 13   
Koniec: 20-02-2012 16:15:08
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha





Wszystkie aukcje
|
Komentarze
|
Strona "O mnie"
|
Wyślij wiadomość
|
Dodaj do ulubionych


Cuker trzcinowy Muscovado

 

waga 500g

Kontakt


Wszelkie pytania prosimy kierować na:

- email:

[zasłonięte]@gmail.com

- tel.:

728 [zasłonięte] 38 09 (Urszula Michalak)

602 [zasłonięte] 10 40 (Maciej Michalak)



Wysyłka

Szybka przesyłka kurierska w 24h

TYLKO 14ZŁ

 

! ! ! UWAGA ! ! !

Produkty w szklanych opakowaniach (miody, soki, syropy, sosy, przeciery,  masła orzechowe, jogurty itp ważą więcej niz czysta masa produtku ze względu na wagę szkła.

 



Płatności

Firma:

Twoje Musli Urszula Michalak

Nr konta w mBanku:

45 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 615815

 

POLECAMY "Płacę z Allegro"




Cukier trzcinowy nie posiada jedynie wartości słodzących. Już w czasach historycznych szybko  stał się również ekskluzywnym środkiem dla elit, zazwyczaj lekarstwem podawanym w pigułkach na łagodzenie bólu głowy. Zastosowanie cukru trzcinowego wykracza daleko poza kuchnię. Trzcinę cukrową od dawna stosuje się w medycynie ludowej i ziołolecznictwie. Starożytni uznawali ją za lek, który potrafi wyleczyć wiele dolegliwości. Znano i ceniono jej liczne zalety m.in. bakteriobójcze. Używano jej między innymi jako środka kojącego, przeciwbólowego, wykrztuśnego. Za jej pomocą łagodzono objawy astmy, leczono trudno gojące się rany i oparzenia,   a także zapalenia i przeziębienia z gorączką.  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Muscovado, jest cukrem brązowym o silnym smaku melasy

Znany jest również jako cukier z Barbadosu lub cukier wilgotny. Muscovado jest bardzo ciemno brązowy, grubszy i bardziej lepki niż większość cukru brązowego. Smak i kolor pochodzi od soku z trzciny cukrowej.  Ma wysoką odporność na wysokie temperatury i długi okres ważności.  Jest powszechnie stosowany do pieczenia.

Muscovado ma 11kcal/4g (ok. 1 łyżeczka)

Produkowany w odpowiednich warunkach jest odżywczo bogatszy niż inne cukry brązowe czy rafinowane i zachowuje większość naturalnych minerałów pochodzących z soku trzciny cukrowej.

Muscovado najlepiej pasuje do kawy i innych napojów gorących.

 
  

Polecamy również:

 



 
  Zapraszamy na pozostałe nasze aukcje!

Największy wybór bakalii i produktów BIO i EKO na allegro!

 





Wszystkie prawa zastrzeżone - kopiowanie szablonu, opisu i zdjęć zabronione!