Kontakt |
Wszelkie pytania prosimy kierować na:
- email:
[zasłonięte]@gmail.com
- tel.:
728 [zasłonięte] 38 09 (Urszula Michalak)
602 [zasłonięte] 10 40 (Maciej Michalak)
|
|
|
|
Wysyłka |
Szybka przesyłka kurierska w 24h
TYLKO 14ZŁ
! ! ! UWAGA ! ! !
Produkty w szklanych opakowaniach (miody, soki, syropy, sosy, przeciery, masła orzechowe, jogurty itp ważą więcej niz czysta masa produtku ze względu na wagę szkła.
|
|
|
|
Płatności |
Firma:
Twoje Musli Urszula Michalak
Nr konta w mBanku:
45 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 615815
POLECAMY "Płacę z Allegro"
|
|
|
|
|
|
Cukier trzcinowy nie posiada jedynie wartości słodzących. Już w czasach historycznych szybko stał się również ekskluzywnym środkiem dla elit, zazwyczaj lekarstwem podawanym w pigułkach na łagodzenie bólu głowy. Zastosowanie cukru trzcinowego wykracza daleko poza kuchnię. Trzcinę cukrową od dawna stosuje się w medycynie ludowej i ziołolecznictwie. Starożytni uznawali ją za lek, który potrafi wyleczyć wiele dolegliwości. Znano i ceniono jej liczne zalety m.in. bakteriobójcze. Używano jej między innymi jako środka kojącego, przeciwbólowego, wykrztuśnego. Za jej pomocą łagodzono objawy astmy, leczono trudno gojące się rany i oparzenia, a także zapalenia i przeziębienia z gorączką.
W kuchni idealnie rozpuszcza się podczas przygotowywania deserów, zaś charakterystyczny miodowo-karmelowy smak współgra z zapachem wanilii, czekolady lub cynamonu. Poza tym warto zwrócić uwagę również na walory estetyczne, jakie posiada ta odmiana cukru. Złocisto-bursztynowe kryształki cukru trzcinowego efektownie prezentują się w cukiernicy, a chwile spędzone z filiżanką słodzonej nim kawy lub herbaty stanowić będą miły przerywnik w zabieganym dniu.
Przez wielu cukier wytwarzany z trzciny, która rośnie na niezwykle żyznych glebach tej wyspy, uważany jest za najlepszy na świecie.
Polecamy również:
Zapraszamy na pozostałe nasze aukcje!
Największy wybór bakalii i produktów BIO i EKO na allegro!
|
|
|
|