Zdrowy, ekologiczny i szybko zyskujący na popularności słodzik. Smak czystego cukru palmy kokosowej przypomina smak brązowego cukru, choć ma bardziej karmelową nutę. Uzyskiwany nie bezpośrednio z orzecha kokosowego, a jak każdy cukier palmowy ze słodkiego wodnistego soku uzyskiwanego z naciętych pąków kwiatowych. Sok wypływający z tych nacięć zbiera się, następnie gotuje się uzyskując gęsty płyn, który wlewany jest w tyczkę bambusową i pozostawiony do stwardnienia.
Temperatura topnienia jest bardzo niska, z kolei temperatura spalania jest wysoka co czyni go tak pożądanym przez cukierników i idealnym do potraw z woka.
Jest bogaty w składniki mineralne. Niski indeks glikemiczny (IG35) pozwala kontrolować poziom glukozy w organizmie, przez co zalecany jest dla diabetyków i osób dbających o linię. Znakomicie nadaje się do słodzenia ciast i deserów. Skrystalizowana forma ma zastosowanie medyczne – ma działanie wykrztuśne i pomaga koić ból gardła.Skład: 100% organiczny cukier z soku palmy kokosowej*.* składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objete certyfikatem kontroliKraj pochodzenia składników: PeruKraj produkcji: Polska
Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 389 kcal (1626 kJ) kJ / kcal tłuszcz - 0.00 gwęglowodany - 99.60 g białko - 0.00 g
Termin ważności: 17.01.2016r