Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Cukier palmowy 250 g BIO nierafinowany

23-01-2014, 21:57
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 16.50 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł     
Użytkownik sklepnazdrowiepl
numer aukcji: 3819485705
Miejscowość Wrocław
Licytowało: 1    Wyświetleń: 21   
Koniec: 20-01-2014 18:49:31
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

505 [zasłonięte] 914
(10-14)
Kupując na innych naszych aukcjach za wysyłkę płacisz raz!
Kurierem
Koszt wysyłki kurierskiej do 30kg
Przelew - 13 zł
Pobranie - 16 zł

Paczkomaty InPost

Przelew - 7,99zł


Wpłata na konto
0 do 350 g - 6,5 zł
351 g do 1 kg - 7,5 zł
1 do 2 kg - 10,5 zł
2 do 5 kg - 16 zł

Przesyłka pobraniowa
do 0,49 kg - 12,99 zł
0,5 do 0,99 kg - 15,50 zł
1 do 1,99 kg - 22,99 zł
  2 do 4,99 kg - 25,50 zł
Przy zakupie powyżej 250 zł przesyłka kurierska gratis



20 1020 [zasłonięte] 5[zasłonięte]2260002 [zasłonięte] 030789
1. Towary sprzedawane przez Nas są nowe, w 100% oryginalne.
2. Do każdego zakupionego produktu dołączamy paragon lub na życzenie klienta fakturę vat.
3. Po licytacji poinformuj nas o preferowanym sposobie płatności (wpłata na konto lub wysyłka za pobraniem).
4. Dokonując przelewu za zakupiony towar prosimy w tytule wpisać nick z allegro.
5. Pełny regulamin dostępny jest w zakładce " O mnie".

Cukier palmowy, nierafinowany BIO 250 g


Cukier palmowyjest jednym z wielu naturalnie uzyskiwanych słodzików.Cukier ten jest uzyskiwany z żywicy palmy kokosowej (nie jest to jednak ten sam gatunek, z którego produkuje się olej palmowy). Żywica ściekająca z miejsc po obciętych gałązkach zbierana jest każdego poranka do naczyń przytwierdzonych do pnia palmy. Po filtracji jest ona w tradycyjny sposób gotowana w naczyniach przypominających wook, aż do momentu wytrącenia się cukru, który następnie jest granulowany. W przypadku cukru palmowego granulacja jest nieskomplikowanym procesem pozwalającym na uzyskanie prostego i czystego produktu.

Cukier z palmy kokosowej z powodzeniem może zastępować w kuchni wszelkie cukry rafinowane. Mimo iż jest on w minimalnym stopniu mniej słodki, to zostawia po sobie przyjemny posmak karmelu i toffi. Co do walorów aromatycznych, posiada on znacznie bardziej intrygujący zapach niż wszelkie inne cukry. Jego aromat może zastępować sztuczne zapachy stosowane w domowych pomieszczeniach. Wystarczy wsypać go trochę do otwartego naczynia, a zapach rozejdzie się po domu tworząc przyjemną atmosferę.

Cukier trzcinowy nadaje się idealnie do słodzenia kawy i herbaty, co podkreśla smak i aromat napojów. Jest niezbędny do przygotowywania różnych ciast. Aromat cukru trzcinowego świetnie współgra z zapachem czekolady, wanilii i cynamonu. Stosowany jest również jako przyprawa. Wzmacnia smak potraw: peklowanego mięsa, dresingów do sałatek, ciemnych sosów do mięs i drobiu oraz pikantnych zup. Doskonale podkreśla smak domowych dżemów i likierów. Często jest stosowany do dekoracji wykwintnych deserów. Wiele cukrów palmowych dostępnych na rynku posiada domieszkę cukru trzcinowego i innych słodów. Nasz cukier kokosowy jest w 100% czysty i wolny od wszelkich dodatków, a co najważniejsze, nie posiada w sobie maltodekstryny – substancji będącej pochodną skrobi ziemniaczanej. Różnice w kolorze, zaś, mogą być wywołane czynnikami naturalnymi, takimi jak lokalizacja drzewa oraz, co za tym idzie, nasłonecznienie.

Cukier z palmy kokosowej jest długotrwałym źródłem energii działającym przez cały dzień. Od zwykłych cukrów odróżnia go to, że nie wywołuje nagłych zwyżek bądź deficytów energii w organizmie. Największym plusem cukru palmowego jest bardzo niski indeks glikemiczny tj. 35. Stosowanie cukru palmowego pomaga diabetykom cierpiącym na cukrzycę typu 1. i 2. w kontroli wagi ciała oraz wzmaga stężenie glukozy i lipidów we krwi. Dla porównania, modny niedawno słodzik na bazie surowej agawy posiada indeks glikemiczny 42, wszelkie miody indeks 55 a cukry trzcinowe indeks rzędu 68. Ponadto, cukier kokosowy odznacza się znacznie wyższą zawartością środków odżywczych niż inne słodziki dostępne na rynku. Szczególnie dużo możemy znaleźć w nim potasu, magnezu cynku i żelaza. Obficie występują w nim także witaminy B1, B2, B3, B6 oraz C. Tak wysokiej zawartości substancji odżywczych i pierwiastków nie sposób znaleźć w jakimkolwiek cukrze rafinowanym.

Jeśli chodzi o skład cukru z palmy kokosowej, to w znacznej części składa się on z sacharozy (70 – 79%). Pozostałe jego składniki to glukoza i fruktoza (3 – 9 % każdy). Niewielkie różnice w składzie mogą być spowodowane tymi samymi czynnikami, jakie wpływają na jego zabarwienie, tj. różnymi metodami podgrzewania, wiekiem drzew oraz ich odmianami.

Skład: 100% organiczny cukier z soku palmy kokosowej


Koszt wysyłki dotyczy 1szt, w przypadku zakupu większej ilości produktów lub zakupów na innych naszych aukcjach zapoznaj się z kosztem wysyłki po lewej stronie aukcji.
Aukcja wystawiona przy użyciu integracji PrestaShop 1.4 z Allegro - Bitelektro.pl
{photo1_b}
{photo2_b}
{photo3_b}