Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Cukier palmowy 250 g BIO nierafinowany

03-03-2012, 12:49
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 13.99 zł      Najwyzsza cena licytacji: 13.99 zł     
Użytkownik sklepnazdrowiepl
numer aukcji: 2116207851
Miejscowość Wrocław
Kupiono sztuk: 2    Zostało sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 28   
Koniec: 13-03-2012 10:52:43
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


SKLEP NA ZDROWIE

,,Nigdy nie jest za wcześnie ani za późno, aby troszczyć się o swoje zdrowie" ~Epikur~



 

Opis przedmiotu

Witam na mojej aukcji!

Przedmiotem sprzedaży jest:

Cukier palmowy 250 g BIO nierafinowany

Cukier palmowy jest jednym z wielu naturalnie uzyskiwanych słodzików.Cukier ten jest uzyskiwany z żywicy palmy kokosowej (nie jest to jednak ten sam gatunek, z którego produkuje się olej palmowy). Żywica ściekająca z miejsc po obciętych gałązkach zbierana jest każdego poranka do naczyń przytwierdzonych do pnia palmy. Po filtracji jest ona w tradycyjny sposób gotowana w naczyniach przypominających wook, aż do momentu wytrącenia się cukru, który następnie jest granulowany. W przypadku cukru palmowego granulacja jest nieskomplikowanym procesem pozwalającym na uzyskanie prostego i czystego produktu.

Cukier z palmy kokosowej z powodzeniem może zastępować w kuchni wszelkie cukry rafinowane. Mimo iż jest on w minimalnym stopniu mniej słodki, to zostawia po sobie przyjemny posmak karmelu i toffi. Co do walorów aromatycznych, posiada on znacznie bardziej intrygujący zapach niż wszelkie inne cukry. Jego aromat może zastępować sztuczne zapachy stosowane w domowych pomieszczeniach. Wystarczy wsypać go trochę do otwartego naczynia, a zapach rozejdzie się po domu tworząc przyjemną atmosferę.

Cukier trzcinowy nadaje się idealnie do słodzenia kawy i herbaty, co podkreśla smak i aromat napojów. Jest niezbędny do przygotowywania różnych ciast. Aromat cukru trzcinowego świetnie współgra z zapachem czekolady, wanilii i cynamonu. Stosowany jest również jako przyprawa. Wzmacnia smak potraw: peklowanego mięsa, dresingów do sałatek, ciemnych sosów do mięs i drobiu oraz pikantnych zup. Doskonale podkreśla smak domowych dżemów i likierów. Często jest stosowany do dekoracji wykwintnych deserów. Wiele cukrów palmowych dostępnych na rynku posiada domieszkę cukru trzcinowego i innych słodów. Nasz cukier kokosowy jest w 100% czysty i wolny od wszelkich dodatków, a co najważniejsze, nie posiada w sobie maltodekstryny – substancji będącej pochodną skrobi ziemniaczanej. Różnice w kolorze, zaś, mogą być wywołane czynnikami naturalnymi, takimi jak lokalizacja drzewa oraz, co za tym idzie, nasłonecznienie.

Cukier z palmy kokosowej jest długotrwałym źródłem energii działającym przez cały dzień. Od zwykłych cukrów odróżnia go to, że nie wywołuje nagłych zwyżek bądź deficytów energii w organizmie. Największym plusem cukru palmowego jest bardzo niski indeks glikemiczny tj. 35. Stosowanie cukru palmowego pomaga diabetykom cierpiącym na cukrzycę typu 1. i 2. w kontroli wagi ciała oraz wzmaga stężenie glukozy i lipidów we krwi. Dla porównania, modny niedawno słodzik na bazie surowej agawy posiada indeks glikemiczny 42, wszelkie miody indeks 55 a cukry trzcinowe indeks rzędu 68. Ponadto, cukier kokosowy odznacza się znacznie wyższą zawartością środków odżywczych niż inne słodziki dostępne na rynku. Szczególnie dużo możemy znaleźć w nim potasu, magnezu cynku i żelaza. Obficie występują w nim także witaminy B1, B2, B3, B6 oraz C. Tak wysokiej zawartości substancji odżywczych i pierwiastków nie sposób znaleźć w jakimkolwiek cukrze rafinowanym.

Jeśli chodzi o skład cukru z palmy kokosowej, to w znacznej części składa się on z sacharozy (70 – 79%). Pozostałe jego składniki to glukoza i fruktoza (3 – 9 % każdy). Niewielkie różnice w składzie mogą być spowodowane tymi samymi czynnikami, jakie wpływają na jego zabarwienie, tj. różnymi metodami podgrzewania, wiekiem drzew oraz ich odmianami.

Skład: 100% organiczny cukier z soku palmy kokosowej

waga: 250g


Informacje dodatkowe:

 

                                                        

 

                                                    Zapraszam na inne moje aukcje!

 

 

O SKLEPIE

Sklep ze zdrową, ekologiczną żywnością, gdzie każdy dbający o zdrowie znajdzie coś dla siebie. Posiadamy najlepszą i najtańszą na rynku zdrową żywność! W ofercie posiadamy również: kosmetyki naturalne, suplementy diety i inne.

 

Koszt Wysyłki aukcji

Przelew na konto

Paczka pocztowa

1 - 3 szt - 10 zł

List polecony ekonomiczny

1 szt -5zł

2-3 szt - 8 zł

4-5 szt - 10 zł

Przesyłka kurierska:
18 zł

Przesyłka pobraniowa

1- szt- 11,50 zł

2-3 szt -13 zł

4-5 szt - 15 zł

Przesyłka kurierska:
22 zł

 

Do priorytetu proszę doliczyć 2 zł.

 

Płatności

W przypadku zamówienia większej ilości sztuk lub zakupów na innych naszych aukcjach i wyboru przesyłki Pocztą polską koszt przesyłki zmienia się w zależności od wagi.

Szczegółowy cennik sklepu wysyłki Pocztą Polską:

List polecony ekonom.

0,1g-0,49g=4zł

0,5g-0,99g =4,5zł

100g-299g =5 zł

300g-400 g=5,5zł

401g-499g=6zł

500g-999g=8zł

1kg-1,8kg=10 zł

Paczka pocztowa ekon.

0,1kg-0,9 kg = 10 zł

1kg-1,9kg=12zł

2kg-4,9kg=14zł

5kg-9,9kg=18zł

10kg-14,9kg-21zł

Przesyłka pobraniowa

0,1kg-0,4 kg = 11,50 zł

0,5kg-0,9kg=13zł

1kg-1,9kg=15zł

2kg-4,9kg=17zł

5kg-9,9kg=22,50

10kg-14,9kg-27zł


Cena za przesyłkę kurierską do 30 kg jest stała.

 

Zamówienie na kwotę powyżej 200 zł to przesyłka kurierska gratis!! 

   (więcej na stronie o mnie)

Kontakt

[zasłonięte]@wp.pl

tel. 505-[zasłonięte]-914