Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Cukier mleczny przyczyną chorób -zwalczamy laktozę

28-07-2014, 23:29
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 8 zł     
Użytkownik mayhem66
numer aukcji: 4436922978
Miejscowość Ćwiklice
Wyświetleń: 2   
Koniec: 28-07-2014 23:32:08

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2006
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Cukier mleczny przyczyną chorób - Zwalczamy laktoże. Profilaktyka i leczenie - Thilo Schleip; Wydawnictwo: Aba

 

 

Czy czujesz się często po jedzeniu niezdrowy, masz bóle brzucha, wzdęcia? Prawdopodobnie twój organizm źle reaguje na cukier mleczny. Nietolerancja laktozy jest zjawiskiem dość częstym.

Nieprzyswajanie laktozy jest niedoborem enzymu, na który cierpią prawie wyłącznie dorośli. Z reguły w okresie dziecięcym produkty mleczne przyswajane są bez problemów, natomiast z biegiem lat coraz częściej występują zaburzenia, które związane są ze spożyciem mleka. "Potajemny" rozwój nietolerancji utrudnia interpretację dolegliwości jako nowego zjawiska i rozpoznanie symptomów schorzenia.

Odpowiedzcie sobie na pytanie, w których produktach spożywczych konsumowanych przez Was znajduje się cukier mleczny? Jak należy ich unikać? Które produkty przyswajamy bez problemów? W poradniku podajemy 1500 produktów wolnych od laktozy.

Wszystkie rozdziały tej książki zrozumiałe są również dla laików. Terminy specjalistyczne zostały obszernie wyjaśnione, wiele treści zobrazowano grafikami. czytelnik w trakcie lektury poniższego poradnika stanie się ekspertem w dziedzinie nietolerancji laktozy, nie grzęznąc przy tym w trudnych lub rozwlekłych tematach.

 

 

STAN BARDZO DOBRY!!!

 

Cena rynkowa: 19,90; Format:14,5 x 20,5; str.102