Teraz cały świat może poznać najlepiej strzeżony azjatycki sekret: Java Kiss, cukier kokosowy, pochodzący z drzewa palmy kokosowej, zaliczany do światowego grona produktów premium o bogatych walorach zdrowotnych i charakteryzujący się niezrównaną pełnią smaku.
Java Kiss to pyszny specjał, który rozpływa się w ustach pozostawiając maślano-karmelowy posmak. Jest bezkonkurencyjny, łatwy w użyciu i może być wykorzystywany na wiele sposobów. Z łatwością rozpuszcza się w płynie, co czyni go doskonałym słodkim uzupełnieniem herbaty i kawy. Ponadto, jego wysoka temperatura pieczenia sprawia, że idealnie nadaje się jako substytut dla zwykłego gotowania i pieczenia.
Java Kiss jest nie tylko korzystny dla zdrowia, ale także dla środowiska. Cukier kokosowy został uznany przez Organizację do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) Banku Światowego jako jedną z najbardziej zrównoważonych substancji słodzących. Palma kokosowa, z której pozyskiwany jest cukier, wymaga mniej niż 20% składników odżywczych z gleby i wody niż trzcina cukrowa, co daje około 50% -70% więcej cukru z hektara.
Java Kiss jest cukrem w 100% naturalnym, nierafinowanym, organicznym, minimalnie przetworzonym w celu zachowania składników odżywczych.
Sposób użycia:
Użyj takiej samej ilości cukru Java Kiss jakiej używasz normalnie (zastępuje w stosunku 1:1 cukier nierafinowany)
Składniki:
100% nierafinowany cukier z kwiatów palmy kokosowej* * Produkt posiadający certyfikat ekologiczny
Waga netto - 250g
Najlepiej spożyć przed: 30.09.2015 r.
|