Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

CUKIER KOKOSOWY NISKI INDEKS GLIKEMICZNY 500g

15-03-2015, 11:11
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 50 zł     
Użytkownik Magvita
numer aukcji: 5088285871
Miejscowość stara gadka
Wyświetleń: 8   
Koniec: 15-03-2015 10:58:16
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Wyłączny dystrybutor marek:

Kontakt

Magvita
Tomasz Pietrusiński

ul. Czartoryskiego 17
95-030 Stara Gadka

NIP: 728[zasłonięte]225-58
REGON: 101[zasłonięte]481

[zasłonięte]@magvita.pl
tel: +48 [zasłonięte] 401 423

Płatności

Na naszych aukcjach
akceptujemy następujące
formy płatności:

Przelew na konto
Przesyłka za pobraniem

Bankowość Detaliczna
BRE Banku SA
mBank
45 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 742413

Dostawy

Płatność przelewem: 10 zł

Za pobraniem: 13 zł

Po więcej szczegółów
zapraszamy do zakładki
„O NAS”


ORGANICZNY CUKIER KOKOSOWY


BANABAN ORGANIC


 

 

Waga 500g

 


 


Cukier kokosowy Banaban Organic nazywany przez ludy Banaban Ka maimai powstaje ze świeżego nektaru kokosowego, który jest zbierany z soków owocowych drzewa kokosowego i natychmiast przetworzony, aby zapobiec fermentacji. Świeży sok jest następnie gotowany i odparowany do postaci granulek, krystalizuje się i wygląda jak cukier.

 

Cukier kokosowy Banaban Organic powstaje ze 100% czystego naturalnego cukru kokosowego, do którego w procesie wytwarzania nie były dodawane środki zapobiegające fermentacji, takie jak wapno, wodorotlenek wapnia, tak jak to się dzieje podczas obróbki cukru trzcinowego.

 

Cukier kokosowy jest zrobiony ze 100% czystego soku kokosowego i nie jest mieszany z innymi cukrami, np. palmowym czy trzcinowym.

 

 

 

Jakie są stężenia sacharozy, fruktozy i glukozy w cukrze kokosowym?

 

Zawartość sacharozy w świeżym soku kokosowym wynosi około 12%, chociaż może się to różnić w zależności od rodzaju drzewa, w granicach 10 – 14%.

 

Aby z syropu kokosowego powstał cukier kokosowy, sok jest gotowany aż będzie znacząco słodszy i bardziej skoncentrowany, do momentu aż płyn całkowicie odparuje. Kiedy jest zupełnie suchy, tworzą się kryształki, które zawierają około 85% sacharozy, 3% fruktozy i 2% glukozy, o kolorze od jasnego do ciemnego brązu i charakterystycznym kokosowym smaku.

 

 

 

Dodatkowe informacje na temat Cukru kokosowego

 

Kolor, słodkość i smak cukru mogą się różnić w zależności od gatunku kokosa, pory roku, kiedy był uprawiany, gdzie był uprawiany, a nawet od sposobu, w jaki sok był redukowany.

 

 

 

Korzyści dla zdrowia

 

Indeks glikemiczny cukru kokosowego wynosi 35 i jest sklasyfikowany jako niski indeks glikemiczny żywności. Jest uznawany za zdrowszy od tradycyjnego białego czy brązowego cukru. Może być używany jako zamiennik do słodzenia kawy, herbaty, pieczenia i gotowania.

 

Cukier kokosowy ma wysoką zawartość minerałów, jest bogatym źródłem potasu, magnezu, cynku i żelaza. Poza tym zawiera witaminy B1, B2, B3 i B6. W porównaniu do brązowego cukru, cukier kokosowy ma dwa razy więcej żelaza, cztery razy więcej magnezu i ponad 10 razy więcej cynku. 

 

Sok kokosowy, z którego powstaje cukier kokosowy zawiera 16 aminokwasów. Aminokwasem o najwyższym stężeniu jest Glutamina, która jest bardzo pomocna w leczeniu poważnych dolegliwości, takich jak urazy, oparzenia, skutki uboczne leczenia nowotworów, a także leczenie urazów pooperacyjnych. Wiadomo także, że skraca czas rekonwalescencji po zabiegach.

 

 

Cukier kokosowy jest również bogaty w witaminy. Najwięcej jest inozytolu, który pomaga zmniejszyć zapotrzebowanie na leki przeciwbólowe, obrzęk w leczeniu oparzeń, jest też sprzymierzeńcem w łagodzeniu objawów neuropatii cukrzycowej. Ze względu na jego korzystny wpływ na ośrodkowy układ nerwowy i jego rolę w rozwoju zdrowych komórek, inozytol jest zalecany do leczenia stanów lękowych, depresji dwubiegunowej, zaburzeń nastroju oraz paniki. 

 

 

 

*** Pojęcia cukier kokosowy i cukier palmowy są używane zamiennie w niektórych regionach świata. Jednak są to dwa różne produkty, gdyż cukier palmowy pochodzi z drzewa Palmyra, a cukier kokosowy z palmy kokosowej. 

 

 

 

 

Produkty linii Banaban posiadają liczne certyfikaty, są produktami organicznymi, nie zawierają glutenu, dzięki czemu są odpowiednie dla osób na diecie bezglutenowej, wegańskiej czy Paleo.

 

 

 

 

Skład: czysty odparowany nektar kokosowy (Ka maimai)

 

Data przydatności: Czerwiec 2016

 

Waga: 500g

 

 

Na naszych aukcjach dostępne są także inne produkty z orzecha kokosowego!

 

 

PROMOCJA!!!

  • Kupując na naszych aukcjach co najmniej 2 produkty, za łączną sumę przekraczającą 100 zł otrzymujesz GRATIS Pomadkę ochronną z olejkiem arganowym (do wyboru w kolorze czerwonym lub bezbarwna)
  • Kupując co najmniej 2 produkty, za łączną sumę przekraczającą 200 zł otrzymujesz GRATIS Glinkę - do wyboru Rassoul, Biała lub Zielona.


 

Prosimy poinformować o wyborze w komentarzu do zamówienia.

 

 

 

 

 

 

W razie pytań proszę pisać na adres: [zasłonięte]@magvita.pl lub dzwonić 517 [zasłonięte] 423

 

Zobacz inne produkty