Pąki kwiatowe palmy kokosowej zawierają sok, który jest bogaty w enzymy, kwas octowy, naturalne drożdże, aminokwasy, witaminy i minerały.
Sok ten jest wykorzystywany do produkcji CUKRU KOKOSOWEGO.
INDEKS GLIKEMICZNY ( w 100g) :
Cukier rafinowany - 68
Cukier trzcinowy - 61
Klon - 54
Miód - 48
Agawa - 40
Cukier kokosowy - 35
Cukier ten jest długotrwałym źródłem energii.
Im mniejszy indeks glikemiczny tym stabilniejszy poziom cukru.
TROPICAI - COCONUT BLOSSOM
CUKIER KOKOSOWY
Skład: 100% czysty, nierafinowany organiczny cukier kokosowy (Cocos nucifera) pozyskiwany w tradycyjny sposób ze świeżego soku z pąków kwiatowych
palmy kokosowej z upraw ekologicznych DE-ÖKO-012 / Rolnictwo spoza UE.
-bez dodatków -tradycyjnie wytwarzany
- nierafinowany - niebielony
- wspiera małą skalę społeczności rolniczych
Wartość odżywcza: 100g
Wartość energetyczna: 1605 KJ / 378 kcal
Białko: 1,3 g
Węglowodany: 92,4 g
Tłuszcz < 0,1 g
Potas 924 mg / 46,2% RDA*
Cynk 1,63 mg / 16,3% RDA*
*%RDA - oznacza % realizacji zalecanego dziennego spożycia.
Najlepiej spożyć przed:
data minimalnej trwałości podana na spawie opakowania
Zawartość netto: 250 g