- Witamy na aukcji firmy Sorel.
Przedmiotem tej aukcji jest - cukier kokosowy BIO 250g.
Cukier kokosowy jest zdrową alternatywą dla powszechnie używanego białego cukru. Jest on wytwarzany z soku pąków palmy kokosowej bogatego w enzymy, kwas octowy, naturalne drożdże aminokwasy, witaminy i minerały.
Cukier kokosowy jest znacznie zdrowszy niż pozostałe cukry. Nie powoduje nagłych skoków poziomu glukozy we krwi - co ma duże znaczenie dla diabetyków i sportowców. Cukier kokosowy ma jeden z najniższych indeksów glikemicznych wśród substancji słodzących - jedynie 35 (dane dla 100g produktu). Dla porównania cukier trzcinowy ma indeks glikemiczny 65. Cukier kokosowy jest również znacznie bogatszy w substancje odżywcze niż inne cukry. Jest on źródłem potasu, żelaza, magnezu i cynku oraz witamin, zwłaszcza B1, B2, B3, B6 i C.
SKŁAD:
100% czysty, nierafinowany organiczny cukier kokosowy (Cocos nucifera) pozyskiwany w tradycyjny sposób ze świeżego soku z pąków kwiatowych
palmy kokosowej z upraw ekologicznychPL-EKO-04 / Rolnictwo spoza UE.
Wartośći odżywcze w 100g
Wartość energetyczna
|
1605 KJ / 378 kcal
|
Białko
|
1,3 g
|
Węglowodany
|
92,4 g
|
Tłuszcz
|
<0,1 g
|
Potas
|
924 mg / 46,2% RDA*
|
Cynk
|
1,63 mg / 16,3% RDA*
|
*%RDA - oznacza % realizacji zalecanego dziennego spożycia.
Producent:Tropicai, GmbH, Dillinger Str.2,86637 Wertingen