Ksylitol - cukier brzozowy
Opis:
CUKIER (Sacharoza)
ü daje odczyn kwasowy w organizmie,
ü dokarmia bakterie i komórki rakowe,
ü zakłóca równowagę hormonalną,
ü sprzyja rozwojowi grzybów i drożdżaków w organizmie (grzybice, kandydoza)
ü może spowodować hipoglikemię i nadwagę prowadzące do cukrzycy i otyłości
ü “wypłukuje” z organizmu sole mineralne i witaminy (zabierając wapń przyczynia się do osteoporozy)
ü powoduje próchnicę zębów i zapalenie ozębnej, paradentozę
ü jest czynnikiem powodującym niewydolność układu immunologicznego (i autoimmunologicznego)
ü związek chemiczny trudny do strawienia, działa jak uzależniający narkotyk, podając “puste kalorie” powoduje nadwagę
ü przyspiesza proces starzenia
ü sprzyja rozwojowi wielu chorób (np. istnieje jednoznaczny związek między spożyciem cukru, a chorobami serca, krążenia, zawałami serca)
KSYLITOL Cukier Brzozowy
· w organizmie dając odczyn zasadowy ma działanie bakteriobójcze,
· stabilizuje równowagę zasadowo-kwasową - hamuje rozwój grzybicy i drożdżaków
· ma Indeks Glikemiczny czternastokrotnie niższy niż cukier (im niższy IG tym niższy poziom cukru we krwi po jedzeniu)
· ułatwia mineralizację np. (przyswajanie wapnia przez kości)
· przeciwdziała próchnicy, wzmacnia szkliwo, chroni dziąsła
· wzmacnia układ immunologiczny
· o prawie połowę mniej kaloryczny niż cukier powoduje zarazem zmniejszenie łaknienia na słodycze
· ma własności opóźniające proces starzenia, również skuteczny przy zatwardzeniach
· zalecany jest w diecie diabetyków, u osób z zakłóconą tolerancją glukozy, insulinoopornością
· wskazany jest przy: “suchości w ustach”, “zajadach w kącikach ust”, infekcjach górnych dróg oddechowych, nieżytach nosa i gardła
· stosowany przy zapaleniu ucha środkowego, zapobiegawczo przeciw bakteryjnemu zapaleniu płuc i oskrzeli przy mukowiscydozie, nadkwasocie
· likwiduje niemiły zapach z ust
· goi i naprawia
Masa netto: 500 g
|