Innowacyjny słodzik z USA - Splenda to sukraloza, czyli pochodna cukru nieprzyswajalna przez ludzki organizm.
Splenda®
- nie zostawia charakterystycznego dla większości słodzików gorzkiego posmaku
- zawiera ułamek kalorii zawartych w cukrze
- jest wytwarzana z cukru, ale nie jest cukrem
- jest wszechstronna - możesz jej użyć wszędzie tam, gdzie zwykle używa się cukru
- nadaje się do pieczenia i gotowania
- odpowiednia dla diabetyków i osób na diecie niskowęglowodanowej
Splenda® słodycz zawdzięcza substancji o chemicznej nazwie sukraloza, nie zawierającej kalorii substancji słodzącej, 600 razy słodszej od cukru którą można stosować jako element zdrowej i zrównoważonej diety pomagającej zmniejszyć ilość przyswajanych cukrów i węglowodanów.
Sukraloza została odkryta w 1976r. w laboratoriach Tate&Lyle w Queen Elizabeth College i w tym samym roku proces jest powstawania został opatentowany. W wyniku tego procesu cukier (sacharoza) jest przetwarzany na niezawierającą kalorii i niemal niezawierającą węglowodanów substancję słodzącą. Jedna tabletka Splenda® (odpowiada 1 łyżeczce do herbaty cukru) zawiera mniejszą ilość węglowodanów niż jakakolwiek inna dostępna na rynku substancja słodząca (poniżej 0,5 grama) i jest to ilość niezbędna do nadania produktowi pożądanej objętości i formy tabletki.
Ponadto Splenda® wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur (do 220°C) co oznacza, że jej struktura chemiczna nie ulega modyfikacji w trakcie przygotowywania potraw w wysokiej temperaturze – dzięki temu Splenda® jest właściwym produktem do stosowania np. przy wypieku ciast (w przeciwieństwie do aspartamu).
Mamy w ofercie Splendę:
Najważniejsze informacje o Splenda®*:
- zawiera jedynie ułamek kalorii zawartych w cukrze
- jest wytwarzana z cukru, ale nie jest cukrem
- jest wszechstronna - możesz jej użyć wszędzie tam, gdzie zwykle używa się cukru
- jest odporna na działanie wysokich temperatur - nadaje się do pieczenia i gotowania
- odpowiednia dla diabetyków i osób na diecie niskowęglowodanowej
- nie zostawia charakterystycznego dla większości słodzików gorzkiego posmaku
Splenda słodzik w tabletkach z Sukralozą
Waga netto 8,25g (dyspenser 150 tabletek)
Skład: laktoza (z mleka), substancja słodząca sukraloza (11%), leucyna, guma celulozowa.
Alergeny: mleko, soja, laktoza
Produkt odpowiedni dla wegetarian.
Produkt bezglutenowy.
Produkt odpowiedni dla diabetyków.
Wartości odżywcze na 100g produktu: 348kcal, 10g białka, 76,9g węglowodany, 0g tłuszcze, 1,6g błonnik, 0,7g sód.
Wartości odżywcze na 1 tabletkę: 0,2kcal, śladowe ilości białka, śladowe ilości węglowodanów, śladowe ilości tłuszczów.
Producent: Wyprodukowano i zapakowano w Wielkiej Brytanii dla McNeil Nutritionals Limited,PO Box SCE 14638,Bracknell,RG12 2BR, UK.
Dystrybutor: Kornelia Warda-Poniecka Walden Farms, Płaczącej Wierzby 11, 05-503 Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu.
Masz pytania - jesteśmy do Twojej dyspozycji! [zasłonięte]@guiltfree.pl
Zobacz nasze pozostałe aukcje:
|
Na naszych aukcjach oferujemy lekkie i dietetyczne produkty, o obniżonej zawartości tłuszczu, cukru i węglowodanów - niedostępne w Polsce, których poszukujemy na całym świecie.
Są to wyselekcjonowane i przetestowane przez nas osobiście produkty, które zachwycą Cię smakiem i pozwolą Ci cieszyć się pysznościami, których Ci brakuje na diecie bez najmniejszych wyrzutów sumienia - po prostu GuiltFree!
Jesteśmy legalnie działającą firmą, do wszystkich zakupionych na naszych aukcjach produktów wystawiamy paragon fiskalny a na życzenie Klienta fakturę VAT.
_____________________________________________________________
Na naszych innych aukcjach znajdziesz produkty amerykańskiej marki Walden Farms - bez kalorii, bez tłuszczu, bez węglowodanów - sam smak! Sosy do makaronu, słodkie dipy i kremy, marynaty oraz sosy do mięs i dressingi do sałatek.