Gotowy półprodukt, zawierający kawę w proszku, stworzony do przygotowania w granitorze kremowych napojów serwowanych samodzielnie lub w połączeniu z toppingami i posypką.
Łatwy i szybki do przyrządzenia.
OPAKOWANIE 1300 G
Granita - tradycyjny deser włoski (dokładniej sycylijski ) mający postać na wpół zamrożonej substancji przypominającej konsystencją lody lub sorbet , robiony z wody i cukru i aromatów smakowych.
Przygotowywany jest zazwyczaj w maszynie do lodów.
Możliwe jest także przygotowanie w warunkach domowych.
Występuje zazwyczaj o smaku pomarańczowym, cytrynowym, miętowym, migdałowym lub kawowym.
W Katanii podaje się także granitę czekoladową.
Wyjątkowość tradycyjnej sycylijskiej granity tkwi właśnie w składnikach nadających dany smak; sycylijskie cytryny są mniej kwaskowe, przypominają limonki , a wśród migdałów zawsze znajdzie się kilka gorzkich nadających charakterystyczny posmak.
**************************************
KONTAKT:
e-mail : [zasłonięte]@gmail.com
*************
TEL. 71 [zasłonięte] 29