Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Coopers european lager piwo koncentrat beer kit

31-08-2014, 0:35
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 55 zł     
Użytkownik art-dest
numer aukcji: 4475181470
Miejscowość Palestyna,Zgierz,Stryków,Łódź
Wyświetleń: 13   
Koniec: 31-08-2014 00:00:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Informacje o dostawie i płatności
Uwaga! Listy "nie polecone"wysyłamy na odpowiedzialność kupującego,ponieważ ani sprzedający ani Poczta Polska nie odpowiadają za nie w przypadku zaginięcia.
 
odbiór osobisty

ZAPRASZAMY DO NOWEGO SKLEPU!

ul. Rynek Bałucki 1 BOX 350 Łódź

 



Opis aukcji

 

Przedmiotem aukcji jest

koncentrat do wyrobu piwa LAGER
COOPERS 

 

 

 

 

Koncentrat ten daje możliwość warzenia w domu piwa wzorowanego na najlepszych piwach typu Premium Lager. Lager to tradycyjne jasne piwo z koronkową białą pianą o lekkim smaku z goryczkowatym wykończeniem. Popularne wśród piwoszy ceniących orzeźwiający, naturalny i czysty smak.

 


Maksymalne stężenie alkoholu, jakie możemy uzyskać w piwie to 5,2%. (Możemy uzyskaćtakże lżejsze piwa stosując odpowiednio mniejsze dodatki cukru). Korzystając z załączonej tabeli można dobrać odpowiednią ilość cukru, jaką należy dodać do brzeczki, aby uzyskać żądaną moc piwa:

 

ilość cukru     moc piwa    

         1000g     5,2%
           500g     4,6%
           450g     4%
           250g     3,4%

 

 

 

Przygotowanie piwa w warunkach domowych jest bardzo proste, pamiętać należy jedynie, aby zapewnić odpowiednią czystość i zachować proporcje ujęte w przepisie.

 

 

Zamkniętą puszkę z ekstraktem wkładamy na 10 minut do naczynia z gorącą wodą (aby upłynnić koncentrat)

 

Do ok. 5 litrowego naczynia wsypujemy 1 kg cukru (cukier zastąpić możemy glukozą lub słodem) dolewamy 2 litry wrzącej wody i mieszamy aż do rozpuszczenia cukru, następnie dodajemy zawartość puszki i powtórnie dokładnie mieszamy.

 

Roztwór po wystudzeniu wlewamy do pojemnika fermentacyjnego lub balonu. Dodajemy 20 l letniej wody (dla lepszego smaku można użyć wody mineralnej) i całość dokładnie mieszamy.

Końcowa temperatura nastawu powinna wynosić 21-27°C. Jeśli mieści się w tym przedziale należy wsypać zawarte w torebce drożdże suszone. Po dodaniu drożdży wszystko dokładnie wymieszać i zamknąć otwór pojemnika umieszczając w korku rurkę fermentacyjną.

 

Zalecana temperatura fermentacji od 18 do 24 °C.

 

Po 7 dniach, przed zlaniem piwa do butelek należy upewnić się, że fermentacja dobiegła końca (wyklucza to niebezpieczeństwo rozsadzenia butelek lub zbyt intensywną pienistość piwa). Sprawdzenie polega na potwierdzeniu, że na powierzchnię nie przedostają się bąbelki, a brzeczka zaczyna się klarować.

 

Dodatek cukru – do każdej 0,5 litrowej butelki dodać 4 g cukru, do większych odpowiednio więcej.

 

Za pomocą wężyka przelać piwo do butelek, nie naruszając osadu z dna pojemnika fermentacyjnego. Butelki podczas napełniania trzymamy lekko przechylone, co ograniczy pienienie się piwa. Butelki napełniamy tak, aby w szyjce pozostało ok. 5 cm wolnej przestrzeni. Po zakapslowaniu wymieszać cukier kilka razy przekręcając butelki.

 

Zakapslowane butelki umieścić na 4 dni w ciepłym pomieszczeniu o temperaturze ok. 20°C. (Nie przechowywać w bezpośrednim nasłonecznieniu). Następnie przestawić piwo do chłodniejszego pomieszczenia ( ok. 15°C ) w celu sklarowania. Po rozlewie, w butelkach następuje tzw. druga fermentacja trwająca przynajmniej 12 dni.

 

Po ok. 2-3 tyg. piwo nadaje się do spożycia, pełnego smaku nabierze jednak po 2-3 miesiącach. Gotowe piwo można przechowywać w chłodnym miejscu nawet do 2 lat.

 

 


 

Na innej mojej aukcji możesz kupić inne akcesoria

do domowych wyrobów.

 

EXPRESOWA WYSYŁKA!!!

 

 


nr konta:

PKO BP 20 1020 [zasłonięte] 3[zasłonięte]4400002 [zasłonięte] 014621

Zdjęcia produktu
Masz pytania? Skontaktuj się z nami!
Telefonicznie
[zasłonięte]601-81-66
[zasłonięte]601-91-06
Poprzez email
art-[zasłonięte]@wp.pl
Na innych moich aukcjach..

Dojazd do sklepu