Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Coopers English Bitter 1,7 kg brewkit piwo domowe

26-09-2014, 21:30
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 53.50 zł     
Użytkownik Albanero
numer aukcji: 4554300929
Miejscowość świnoujście
Wyświetleń: 17   
Koniec: 26-09-2014 20:11:59
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

E-mail: [zasłonięte]@gambrinuss.pl Telefon: +48 [zasłonięte]-787-065 GG:[zasłonięte]55779

Zapraszamy do kontaktu z naszym sklepem! Nie tylko chętnie podzielimy się z Państwem informacjami na temat naszej oferty ale także możemy porozmawiać o przepisach, surowcach, sprzęcie: ogólnie o piwie domowym. Pracujemy od poniedziałku do piątku w godz. 08:00 - 16:00, wtedy zachęcamy do kontaktu telefonicznego, natomiast poza godzinami pracy można śmiało pisać na mail - zawsze odpowiemy.


Tel: +48 [zasłonięte]-787-065

E-mail: [zasłonięte]@gambrinuss.pl

GG: [zasłonięte]55779


Za zakupy na naszych aukcjach zapłacą Państwo szybko i wygodnie dzięki systemowi płatności PayU. Można także wybrać tradycyjny przelew bankowy lub przy odbiorze.



 


Przesyłki są realizowane za pośrednictwem Poczty Polskiej oraz firm kurierskich - w zależności od aukcji. Zależy nam na tym, aby płacili Państwo jak najmniej za przesyłkę, dlatego staramy się aby towary małogabarytowe dostarczyć jak najtaniej i nie zmuszamy

Was do płacenia np. za paczkę chmielu tyle co za dużą pakę słodu.


 

Odbiór osobisty:

Jesteś ze Świnoujścia lub okolic? Możesz odebrać paczkę w naszej siedzibie i nie płacić za wysyłkę. Skontaktuj się z nami a ustalimy szczegóły - w niektórych przypadkach sami możemy przywieźć Ci paczkę.

Witamy Państwa na aukcji sklepu dla piwowarów Gambrinuss!

 

Na naszych aukcjach oferujemy Państwu surowce i sprzęty do warzenia piwa oraz wiele innych rzeczy związanych z domowym piwowarstwem. Zapraszamy do przeglądania także naszych innych aukcji.

 

 

 

 

 

 

COOPERS ENGLISH BITTER 1,7 KG

 

 

 

 

 

 

Najpopularniejsze piwo na Wyspach Brytyjskich dzięki słodowemu smakowi i cudownemu aromatowi.


 

Piękna bursztynowa barwa, czerwone refleksy i puszysta kremowa piana ale przede wszystkim słodowy, ciasteczkowy smak i aromat ziołowo owocowy - to cechy, dzięki którym English Bitter jest jednym z najpopularniejszych gatunków piwa na Wyspach Brytyjskich. 

 


 Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C.

 

 

 

Do puszki dołączone są drożdże oraz instrukcja.

 

Aby przygotować 23 litry piwa potrzebny jest dodatkowy surowiec słodzący - możesz użyć zwykłego kuchennego cukru, możesz także zastosować glukozę lub ekstrakt słodowy; wtedy smak będzie jeszcze lepszy.

 

Zawartość alkoholu w gotowym piwie to maksymalnie około 5,2%. Nie oznacza to jednak, że nie możesz zrobić sobie lżejszego piwa. Stężenie alkoholu zależy od ilości cukru i można nim sterować. Pokazuje to poniższa tabelka:

 

 

ilość cukru     stężenie alkoholu   

         1000g     5,2%
           500g     4,6%
           450g     4%
           250g     3,4%

 

 

Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C.

 

Jak zrobić piwo z ekstraktu piwa, tzw. brewkita? To bardzo proste!

 

  • Otwórz puszkę otwieraczem do konserw i wsadź ją na 15 - 20 minut do naczynia z gorącą wodą. Dzięki temu będzie łatwiej przelać "syrop" do pojemnika fermentacyjnego.
  • W tym czasie przygotuj szklankę wody w temperaturze pokojowej (najpierw zdezynfekuj szklankę! Np. wrzątkiem) i rozsyp na niej drożdże żeby się namoczyły. Nie syp cukru do wody!
  • Dokładnie umyj i zdezynfekuj wszystkie sprzęty, których będziesz używać.
  • Przelej zawartość puszki do pojemnika fermentacyjnego i dolej 5 litrów gorącej wody.
  • Dokładnie rozmieszaj i dodaj cukier, glukozę lub ekstrakt - w zależności do wybierzesz.
  • Dopełnij pojemnik do ilości 23 litrów wodą. Może być zimna, wtedy nie będziesz musiał czekać aż wystygnie żeby zadać drożdże. Warto przygotować sobie wcześniej wodę - przegotować ją i zostawić aby ostygła.
  • Dokładnie wszystko wymieszaj i sprawdź temperaturę. Jeśli wynosi mniej niż 27 stopni można zadać drożdże.
  • Zamknij pojemnik fermentacyjny, załóż rurkę i czekaj.  Po kilku godzinach fermentacja powinna się rozpocząć a po około tygodniu piwo będzie gotowe do zabutelkowania.