Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

COOBRA RUM YEAST DROŻDŻE 25L SWIP HURT KIELCE

07-12-2014, 22:15
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 9 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 9 zł     
Użytkownik Swip_2009
numer aukcji: 4830135908
Miejscowość Kielce
Kupiono sztuk: 2    Licytowało: 2    Wyświetleń: 25   
Koniec: 07-12-2014 21:30:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


Telefon 792 [zasłonięte] 655
Telefon 781 [zasłonięte] 644
Telefon 796 [zasłonięte] 346
Poczta [zasłonięte]@gmail.com

SWIP KIELCE

ZAMAWIAJ ILE CHCESZ KOSZT WYSYŁKI KURIERSKIEJ NIE ZMIENIA SIĘ BEZ WZGLĘDU NA WIELKOŚĆ ZAMÓWIENIA
do 30 kg, nietypowe gabaryty są liczone indywidualnie

KURIER
Z nowym rozszerzonym śledzeniem przesyłki. Z informacją sms o planowanej godzinie dostarczenia! W razie nie zastania w domu kontakt sms w sprawie powtórnego dostarczenia! Przesyłka ubezpieczona!


POCZTA
Polecamy przesyłkę Poleconą - jest pewna i gwarantowana lub kuriera. Jeśli jednak wybiorą Państwo przesyłkę niepoleconą to ryzykują Państwo zaginięcie przesyłki i brak możliwości reklamacji.


ODBIÓR OSOBISTY
REALIZUJEMY
W PUNKCIE GŁÓWNYM
KIELCE UL. LEGNICKA 28

Bank BPH

Numer konta:
41 [zasłonięte]01[zasłonięte]72 0316 [zasłonięte] 000000



 SWIP Hurt - Detal
25-328 Kielce
ul. Legnicka 28
Czynne:
Pon-Pt 07-17
Sobota 09-15

Wszelkie informacje niezbędne do zakończenia transakcji dostaną Państwo w automatycznej wiadomości od allegro o wygraniu aukcji.

Na wpłatę czekamy do 7 dni od daty zakupu, (termin ten może być wydłużony po wcześniejszym uzgodnieniu).

Komentarz do aukcji wystawiamy jako drudzy (otrzymanie komentarza przez nas jest dla nas dowodem że przesyłka dotarła).

W razie Państwa niezadowolenia prosimy o kontakt w celu wyjaśnienia sytuacji aby uniknąć niepotrzebnych negatywnych komentarzy.

UWAGA!!!
W przypadku wyboru przesyłki: List ekonomiczny / List priorytetowy nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za przesyłkę -
NIE JEST ONA REJESTROWANA. W przypadku zagubienia przesyłki nie zostanie wypłacone przez Pocztę odszkodowanie.
PROSIMY ZATEM O ROZWAGĘ W WYBORZE!!!
Ten sposób przesyłki wysyłamy tylko na życzenie i odpowiedzialność klienta!

DROŻDŻE GORZELNICZE
COOBRA RUM YEAST
COOBRA RUM TO DROŻDŻE GORZELNIANE
DO FERMENTACJI MELASY NA RUM

Drożdże można wykorzystać do produkcji rumu domowego lub do zwykłej cukrówki. W przypadku zwykłej cukrówki drożdże są na 6kg cukru.

Gwarancja Jakości Gwarancja Jakości Gwarancja Jakości

Coobra Rum to drożdże gorzelniane do fermentacji melasy na rum. Drożdże są przeznaczone do fermentacji nastawów z melasy, cukru trzcinowego, jak i nastawów mieszanych melasy z glukozą. Jeżeli do przygotowania nastawu planujemy użyć cukru trzcinowego zwróćmy uwagę, by był to cukier trzcinowy nierafinowany.

W COOBRA RUM YEAST użyto unikalnego szczepu aromatycznych drożdży gorzelniczych, stosowany przez gorzelnie na całym świecie. Jedna saszetka wystarczy na 25L nastaw, tolerancja na alkohol 15%, czas fermentacji: 5-8 dni.


JAK PRZYGOTOWAĆ NASTAW NA RUM - INSTRUKCJA:
  • Szczegółowy (przykładowy) przepis na rum z 2kg melasy i 4,5kg glukozy:
  • W dużym garnku podgrzewamy 3-5L wody. Do gotującej się wody wsypujemy glukozę i melasę, wyłączamy grzanie i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się.
  • Rozpuszczoną glukozę i melasę przelewamy do plastikowego pojemnika fermentacyjnego 30L i uzupełniamy zimną wodą do 25l całkowitej objętości (warto zaopatrzyć się w plastikowy pojemnik fermentacyjny z podziałką) tak by temperatura nastawu osiągnęła 22-280C. W tym momencie zalecamy dodanie saszetki z węglem aktywnym płynnym który wyeliminuje niepożądane związki aromatyczne powstające podczas fermentacji, tak by finalny smak rumu który po destylacji nie może być poddawany oczyszczaniu węglem aktywnym, był bardziej delikatny.
  • Do nastawu o temperaturze 22-280C dodajemy całą saszetkę z drożdżami Coobra RUM. Optymalna temperatura fermentacji to 22-280C, w tej temperaturze fermentacja powinna się zakończyć po około 7 dniach. Nie należy zamykać fermentatora rurką fermentacyjną gdyż fermentacja przebiega burzliwie.
  • Po całkowitym zakończeniu fermentacji zalecamy dokładne sklarowanie nastawu jednym z dwuskładnikowych środków klarujących np.: SpiritFerm SuperKlar, tak by wszystkie drobiny obumarłych drożdży jak i resztki użytego wcześniej węgla opadły na dno fermentatora. Nastaw należy delikatnie zlać znad zgromadzonego osadu, używając do tego celu specjalnych rurek do zlewania znad osadu, do czystego pojemnika.
  • W tym momencie można przystępować do destylacji nastawu. Dla pełnej aromatyczności rumu zaleca się odbieranie destylatu o mocy 84-88%. Lepsze efekty można uzyskać na destylatorach typu pot-still, na których destylat będzie miał pełniejszy smak i lepszy aromat.
  • Otrzymany destylat należy rozcieńczyć dobrej jakości wodą do mocy 50% i odstawić na 3 dni. Po upływie tego czasu do destylatu dodajemy węgiel aktywny (możemy użyć aktywnego węgla kokosowego) w ilości 100g/10L (nie należy przepuszczać destylatu przez kolumnę filtracyjną gdyż utracimy zbyt dużo aromatu rumu). Destylat z węglem należy przetrzymać przez 3 dni codziennie mieszając. Po tym czasie destylat należy przefiltrować przez bibułę lub sączek filtracyjny w celu usunięcia węgla.
  • Po oczyszczeniu destylatu należy go rozcieńczyć do mocy 40%, szczelnie zamknąć i odstawić na około 1 miesiąc. Do dojrzewającego rumu możemy dodać płatki dębowe amerykańskie średnio opiekane (amerykańskie płatki dębowe dodają do alkoholu więcej posmaków kokosowo-waniliowych niż płatki z dębu francuskiego) w ilości 0,5 do 1g/1L alkoholu.
  • Niesamowite rezultaty możemy otrzymać poprzez dodanie do naszego rumu zaprawki rumowej Prestige w ilości 25ml zaprawki na około 1-3L alkoholu - bardzo wzbogacą finalny smak naszego alkoholu.


  • Drożdże gorzelnicze COOBRA RUM YEAST
  • Dokument zakupu (FAKTURA VAT lub PARAGON).




POŻYWKI DO WINA

Do prawidłowego rozwoju drożdże winiarskie poza źródłem cukru potrzebują, także związków azotowych i fosforowych, w które ubogie są owoce naszego klimatu. Ze względu na ten fakt domowi winiarze powinni posiłkować się gotowymi zestawami pożywek zawierającymi te związki.

MASZYNKA DO PRZECIERANIA POMIDORÓW

Maszynka do przygotowywania domowych przecierów, koncentratów i past pomidorowych. Pomaga szybko przygotować świeże, naturalne przeciery, koncentraty, soki. Oddziela skutecznie miąższ od skórek i pestek.


BALONY/GĄSIORY DO ALKOHOLI

Gąsiory przeznaczone zarówno do fermentacji win, piw, miodów pitnych oraz do przechowywania już gotowych trunków. Podstawa gąsiora zabezpieczona jest zdejmowanym, plastikowym koszyczkiem.




SZCZOTKA DO BUTELEK
BUTLI BALONÓW

Uniwersalna szczotka do mycia butelek. Wygodna w użyciu. Drut, na którym umieszczone jest włosie szczotek jest sztywny, aczkolwiek wciąż bardzo sprężysty, dzięki czemu nie pęka pod wpływem wyginania go we wszystkich kierunkach, co ułatwia bardzo proces dokładnego czyszczenia butelek.



[DANE_EU][KOD]*ARE-S-235*[/KOD][EAN][/EAN][WYS]1[/WYS][TYP]0[/TYP][SKL_ID]0[/SKL_ID][SKL_TXT][/SKL_TXT][WZN]0[/WZN][/DANE_EU]