Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Coobra Cobra 7 drożdże gorzelnicze

09-07-2012, 21:46
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 12 zł      Najwyzsza cena licytacji: 12 zł     
Użytkownik askaczarna22
numer aukcji: 2434213797
Miejscowość Gdynia
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 29   
Koniec: 03-07-2012 22:33:30
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Coobra 7 to specjalna mieszanka drożdży gorzelniczych, pożywki , witamin i mikroelementów przeznaczona do szybkiej fermentacji nastawów cukrowych. Drożdże w sprzyjających warunkach fermentują 7kg cukru w ciągu 5 dni !!!

Instrukcja: 7kg cukru należy rozpuścić w 22L ciepłej wody, po ostudzeniu nastawu do temperatury ok. 25°C dodać zawartość torebki intensywnie mieszając przez 1 minute, fermentacje przeprowadzić w temperaturze 20-30°C. Optymalna temperatura fermentacji to 25°C. Nastaw zostanie przefermentowany w ciągu 24 godzin.

UWAGA dotyczy wszystkich szybkich drożdży turbo!

Fermentacja przebiega bardzo burzliwie (duże wydzielanie CO2), dlatego nie zaleca się używania korków i rurek fermentacyjnych w balonach. W pojemnikach fermentacyjnych nie należy dociskać pokrywy (musi leżeć luźno).

Zaleca się używać dużych balonów i pojemników fermentacyjnych, dla 21-litrowego nastawu potrzebny jest pojemnik lub balon o pojemności co najmniej 30 litrów.

Nigdy nie wolno przekroczyć temperatury 35°C, powyżej tej temperatury drożdże przestaną pracować. Nie należy łączyć kilku opakowań drożdży jednocześnie, ponieważ łączenie kilku opakowań nawet przy zwiększeniu ilości cukru i wody może doprowadzić do przekroczenia dopuszczalnej temperatury fermentacji (nie dotyczy drożdży Coobra 6 MAGNUM).

Temperatura pracy: 20-30°C
Temperatura optymalna: 25°C
Czas fermentacji: 3-5 dni
Wydajność: około 14% alkoholu z 6kg cukru lub17% z 7kg cukru
Waga netto:124g