Smaki do wyboru: juicy grape, purple lemonade
Purple Wraath to produkt zawierający w sobie mieszankę aminokwasów niezbędnych (EAA), aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) oraz związków zwiększających zdolność
wysiłkową organizmu (siła, wytrzymałość etc.).
-Leucyna –wpływa na syntezę mięśni szkieletowych na kilka sposobów: zwiększa wydzielanie insuliny, potężnego anabolika obecnego w naszym ciele, jest niezbędna to syntezy nowych białek, które zostana wykorzystane do tworzenia nowych włókien mięśniowych i zwiekszenia masy już istniejących.
Wszystko to sprowadza się do bardzo prostego twierdzenia – leucyna zwiększa stopień i szybkość
wykorzystania białek do budowy mięśni.
-Izoleucyna – dostarczanie dużych ilości leucyny powoduje obniżenie poziomu pozostałych dwóch aminokwasów: izoleucyny i waliny, dlatego tak ważne jest aby stosować wszystkie trzy związki razem. Dodatkowo izoleucyna jest zaliczana do aminokwasów glukogennych, czyli takich, które organizm w łatwy i szybki sposób może przekształcić w niezbędną mu do funkcjonowania energię. Oznacza to, że będziemy mogli nie tylko trenować dłużej i intensywniej, ale też szybciej się
regenerować.
-Walina – swoją obecność w tym zestawieniu zawdzięcza nie tylko, wspomnianej wcześniej, potrzebie podawania wszystkich trzech aminokwasów BCAA razem, ale również wpływowi na ograniczenie zmęczenia centralnego układu nerwowego. Dodatkowo, jak w przypadku pozostałych dwóch aminokwasów, jest łatwo przekształcana w energię zużywaną przez pracujące mięśnie i tym samym pozwala oszczędzić zapasy glikogenu zgromadzone w wątrobie.
-Lizyna – musi być dostarczana z pożywienia, ponieważ nasz organizm nie jest w stanie jej sam wytwarzać. Wykazuje właściwości przeciwutleniające (niszczy wolne rodniki) a tym samym pomaga zwalczać choroby, pomaga podnieść poziom hormonu wzrostu, obecna przy budowie kolagenu, zwiększa wchłanianie wapnia i poprawia koncentracje umysłową.
-Arginina – bierze udział w powstawaniu tlenku azotu i tym samym wykazuje zdolność do rozszerzania naczyń krwionośnych, pozwalając na lepsze ukrwienie mięśni i tkanek miękkich. W sposób pośredni bierze udział w syntezie cGMP, które wraz z ATP, bierze udział w procesie skurczu mięśni oraz wykazuje działanie anaboliczne. Wpływa na wydzielanie hormonu wzrostu, wspiera proces regeneracji wątroby, jest ważnym prekursorem dla kreatyny.
-Histydyna – razem z beta-alaniną biorą udział w syntezie karnozyny, tym samym zapobiega nadbudowywaniu się kwasu mlekowego, pozwalając na dłuższy i cięższy trening.
-Treonina – odgrywa ważną rolę w syntezie kolagenu a tym samym poprawia stan naszych stawów, więzadeł i ścięgien. Jest też obecna przy produkcji antyciał oraz pozwala ograniczyć proces otłuszczania wątroby.
-Metionina – należy do grupy aminokwasów siarkowych. Jest niezbędna w procesie syntezy białek (jest przyłączana jako pierwsza podczas budowy łańcucha polipeptydowego), zwiększa produkcję glutanionu (związek pomagający usuwać toksyny z organizmu), uczestniczy w powstawaniu adrenaliny, kwasów nukleinowych i fosforanu kreatyny.
-Fenylalania - ulega konwersji do tyrozyny, która jest prekursorem m.in.: dopaminy, adrenaliny i noradrenaliny (stymulują centralny układ nerwowy, łagodzą stany depresyjne, poprawiają pamięć i zdolność koncentracji).
-Beta-alanina – wraz z histydyną wchodzi w skład karnozyny. Tworzy również dipeptydy odpowiedzialne za „odkwaszanie” szybkokurczliwych włókien mięśniowych oraz prawidłową prace ATPazy (enzym biorący udział w procesie uwalniania energii).
-Jabłczan cytruliny – jest prekursorem kreatyny, bierze udział w procesie skurczu mięśni oraz uczestniczy w powstawaniu tlenku azotu – związku odpowiedzialnego za m.in.: rozszerzanie naczyń krwionośnych i tym samym ułatwiającego transport innych związków do i z mięśni.
-Betaina bezwodna – w naszym organizmie wykazuje dwa główne działania: pomaga w pozbyciu się szkodliwej dla naszego zdrowia homocysteiny (może być przyczyną m.in.: miażdżycy) oraz uczestniczy w powstawaniu sarkozyny, jednego z prekursorów kreatyny.
-Korzeń imbiru – wspiera proces trawienia, obniża ciśnienie oraz poziom cholesterolu, ogranicza produkcje kwasów żołądkowych, działa lekko moczopędnie (pozwala usunąć nadmiar wody z organizmu).
-Norwalina – zabezpiecza przed rozpadem guanidynę (związek niezbędny do syntezy m.in: kreatyny i argininy), pomaga zwiększyć stężenie jonów amonowych (dzięki czemu zmniejsza kwasowość naszego organizmu, hamuje katabolizm oraz przyspiesza anabolizm).
Widzisz teraz, że twórcom Purple Wraath udało się stworzyć bardzo kompletny zestaw aminokwasów niezbędnych i rozgałęzionych. Dzięki temu twój organizm będzie cały czas w stanie anabolizmu a Ty będziesz mógł trenować dłużej i intensywniej.
Sposób użycia
W zależności od indywidualnych potrzeb rozpuścić 1 - 2 miarki (12-24g) produktu w około 200-300 ml wody niegazowanej.
W dni treningowe przyjmuj jedną porcje (1 - 2 miarki) na 30-45 minut przed treningiem. Stosuj tylko przed wysiłkiem.
Skład
Porcja 1 miarka (12,3g)
- Ilość porcji w opakowaniu - 90 (1084 g)
- Zawartość w 1 porcji (12,3 gram) suplementu
- Wartość energetyczna - 0 kcal
- Niacyna - 10 mg
- Witamina B6 - 10 mg
- Potas - 67 mg
- Mieszanka PurplEAA : 7000 mg
- L-Leucyna
- L-Walina
- L-Izoleucyna
- L-Lizyna
- L-Arginina
- L-Histydyna
- L-Metionina
- L-Fenyloalanina
- L-Treonina
- Mieszana PurplEndurance : 2700 mg
- Beta-Alanina
- Jabłczan cytruliny
- Betaina bezwodna
- Imbir
- L-Norwalina