Suplement diety – Colvita
60 kps
INVENTIA
Unikalny na skalę światową kompleks liofilizatu czystego tropokolagenu,
pozyskiwanego ze skór rybich,
ekstraktu alg morskich
i bioprzyswajalnej witaminy E (octan D-alfa-tokoferylu).
COLVITA jest pochodną wielkiego wynalazku polskiej biotechnologii,
jakim było wyekstrahowanie do postaci hydratu – czystego,
naturalnego kolagenu ze skór rybich.
COLVITA to całkowicie nowe podejście do problemu dbałości o tkanki zbudowane z kolagenu.
Użytkownicy będą mogli przekonać się „na własnej skórze”,
co zdziałać może suplementowanie jej „od wewnątrz”.
COLVITA jest ukoronowaniem prac biotechnologicznych nad grupą produktów pozyskanych z rybiego kolagenu,
który zatrzymuje nasz dobry czas…
Już dwie tabletki dziennie, sprawiają że skóra stała się gładsza i bardziej miękka.
By promieniała blaskiem, była świetnie nawilżona,
a pielęgnowana jednocześnie żelem kolagenowym i jego pochodnymi od zewnątrz – stała się także znacznie młodsza.
Łańcuchy ludzkiego kolagenu zbudowane są z 20 – 21 aminokwasów.
Tylko część z nich organizm produkuje w procesach metabolicznych. Pozostałe muszą być dostarczone w pożywieniu.
Suplementacja ustroju preparatem COLVITA jest nieustającym
odbudowywaniem swoistego magazynu aminokwasowego
dla komórek wytwarzających i serwisujących kolagen.
COLVITA wytwarzana jest głównie z liofilizowanego,
trzeciorzędowego kolagenu rybiego.
Potrójna helisa kolagenowa, podobna budową do spirali DNA,
ale funkcjonująca w przestrzeni zewnątrzkomórkowej
jest nośnikiem informacji dotyczących zasobów aminokwasowych kręgowców.
Szczególnie w stanach zachwiania tej równowagi –
wysycenie macierzy pozakomórkowej produktami rozpadu potrójnej helisy
ma niezwykle pozytywny wpływ na przywrócenie bilansu metabolicznego białka.
Suplement diety – Colvita - pojęcia podstawowe
LIOFILIZACJA jest to zamrażanie czystego kolagenu do minus 40°C w warunkach próżni (1Pa)
i sublimacyjne usuwanie z niego wody (suszenie). Zapewnia to najwyższą czystość produktu, najniższą wagę i doskonałą higroskopijność. Liofilizat (ponad 98% białka) „puchnie” w przewodzie pokarmowym kilkudziesięciokrotnie w stosunku do swojej objętości, dzięki ponownemu uwodnieniu, co jest zjawiskiem korzystnym dla osób odchudzających się (dieta białkowa sprzyja wszak spalaniu tłuszczów). Czyni to również aminokwasy, z których się składa kolagen wysoce przyswajalnymi dla ustroju. Syntezę ich wspomaga witamina E oraz minerały i witamina C występujące w algach. Peptydy zawarte w COLVICIE, a będące produktami rozpadu 3-helisy kolagenu cechuje też nieporównywalna z hydrolizatami białek bydlęcych i z żelatyną wysoka przyswajalność – praktycznie bez angażowania procesów trawiennych i energii. Peptydy kolagenu są całkowicie anabolizujące.
Kolagen jest najważniejszym białkiem w organizmie ludzkim i głównym składnikiem tkanki łącznej.
Odpowiada m.in. bezpośrednio za kondycję skóry, gałki ocznej, matrycy kostnej, włosów i paznokci.
Wytwarzany jest i serwisowany przez komórki wytwórcze: keratynocyty, fibroblasty i chondrocyty.
Stan kolagenu ustrojowego wyznacza wg najnowszych badań naukowych wiek biologiczny człowieka, co najłatwiej zaobserwować można na podstawie zmian wyglądu skóry.
Kolagen stanowiący główny składnik COLVITY jest liofilizatem unikalnego w skali światowej hydratu tropokolagenu ze skór rybich, o budowie łańcuchów alfa 1 i alfa 2 niemal identycznych z ludzkimi.
Wszelkie istniejące na światowym rynku suplementy diety, reklamujące w swym składzie kolagen zawierają w istocie albo żelatynę, albo hydrolizat surowców łącznotkankowych bydła, których bioprzyswajalność w analogii z trójspiralnym kolagenem rybim jest absolutnie nieporównywalna.
Kolagen zawarty w COLVICIE uzupełnia dietę w peptydy, wolne aminokwasy i hydroksyaminokwasy.
Przede wszystkim w hydroksylizynę i hydroksyprolinę, bardzo rzadko pozyskiwane przez organizm z codziennego pożywienia i niedostarczane przez żaden inny, produkowany suplement diety.
Białka stanowiące główny składnik COLVITY, to w kluczowym momencie przyswajania przez organizm – produkty rozpadu czystego 3-spiralnego kolagenu z rybiej skóry. Cechuje je zdolność skutecznej stymulacji chondrocytów i fibroblastów do produkcji kolagenu własnego – warunek przedłużenia młodości tkanki.
Algi (Fucus Vesiculosus) – wyciąg z morskich alg nie został wybrany do składu COLVITY spośród wielu ekstraktów roślinnych przypadkowo. Wykazuje on swoje synergiczne działanie z kolagenem rybim.
Algi są bogate w wapń, miedź, żelazo, mangan, magnez, potas, fosfor, chrom, jod i witaminy z grupy B i C, a tym samym stanowią najbardziej uniwersalny spośród wyciągów roślinnych składnik kapsułki mającej być suplementem diety. Przede wszystkim jednak zawierają selen i cynk – mikroelementy niezwykle istotne dla syntezy kolagenu.
Skład mineralny alg przypomina ludzkie płyny ustrojowe. Przyspieszają przemianę materii, przeciwdziałają zaparciom, obniżają poziom cholesterolu, zwiększają odporność organizmu, wzmacniają włosy oraz paznokcie i dostarczają skórze oligometrycznych procyjanidów, poprawiając jej ukrwienie, hamując działanie wolnych rodników.
Ekstrakt z alg nazywanych w Japonii „chlebem morza” uznawany był w większości badań klinicznych przeprowadzonych w latach 2006 – 2007 za najskuteczniejszy spośród wyciągów roślinnych w kosmetologii skóry. Algi zawierają ponadto polisacharydy poprawiające krążenie.
Witamina E – występuje w wielu suplementach diety. Jednakże działanie syntetycznej witaminy E jest w porównaniu do pozyskiwanej z naturalnej żywności – bardzo słabe.
W COLVICIE zastosowano octan D-alfa-tokoferylu – najnowszą biotechnologicznie i jedyną formułę witaminy E wykazującą 100% aktywności biologicznej.
O wyborze witaminy E do składu COLVITY zadecydowały jej właściwości farmakologiczne (przede wszystkim antyoksydacyjne) i udowodniony klinicznie wpływ na przyswajalność białek.
Witamina E warunkuje syntezę kolagenu w organizmie. Drugim, nieodzownym czynnikiem wspomnianej syntezy jest witamina C.
Preparat COLVITA zawiera ją również i to w najcenniejszej formie lewoskrętnej (w algach), ale w ilości poniżej dziennego zapotrzebowania.
Użytkownik powinien zatem zadbać o utrzymanie poziomu kwasu askorbinowego (vit.C) we własnym zakresie.
DZIAŁANIE
-
regeneruje struktury tkanki łącznej właściwej, chrzęstnej, kostnej, struktury kolagenowe gałki ocznej i włosów
COLVITA stworzona została zgodnie z wytycznymi określonymi przez specjalistów żywienia, immunologów i dermatologów w zakresie:
Po dwóch miesiącach systematycznego stosowania obserwuje się pierwsze symptomy działania COLVITY
w postaci wzmocnienia włosów i tkanek podtrzymujących skórę, co skutkuje jej zwiększoną jędrnością i nawilżeniem.
Po 4 – 6 miesiącach suplementacji należy spodziewać się efektów,
które niemożliwe są do opisania w niniejszej ulotce, gdyż mogłyby poczytane być za reklamę COLVITY
jako leku, którym nie jest.
W opinii dotychczasowych konsumentów i specjalistów COLVITA:
STOSOWANIE
2 kapsułki dziennie, najlepiej po lub w trakcie posiłku
z uwagi na obecność witaminy E rozpuszczalnej wyłącznie w tłuszczach.
Używać jako suplement diety zróżnicowanej.
Zaprzestać używania w wypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Opakowanie: 60 kapsułek
dostępne również opakowanie 120 kapsułek
PRODUKT NOWY ORYGINALNIE ZAPAKOWANY,
OD MENADŻERA FIRMY COLWAY