|
|
Opis przedmiotu licytacji
|
|
|
Kolagen Naturalny COLVITA - 60 kapsułek
Unikalny na skalę światową kompleks liofilizatu czystego tropokolagenu, pozyskiwanego ze skór rybich, ekstraktu alg morskich i bioprzyswajalnej wit. E (alfa-tokoferolu)
Pierwszy na świecie tego typu nutrikosmetyk wyprodukowany na bazie kolagenu rybiego!
JEŚLI CHCEMY USUNĄĆ ZMARSZCZKI, PRZEBARWIENIA, ZREGENEROWAĆ i ODŻYWIĆ skórę, POWINNIŚMY dostarczyć tej skórze Kolagen Naturalny - jej własny budulec, by mogła wytworzyć nową żywą komórkę.
|
Przełom w kosmetologii - pielęgnacja skóry od wewnątrz
Polscy naukowcy opracowali metodę na zatrzymanie młodości w skórze. Pozyskali z ryb słodkowodnych czysty kolagen o identycznej budowie jak u człowieka, który spowalnia proces starzenia skóry i zapewnia jej jędrność, sprężystość i promienny wygląd.
Zobacz co mówi na temat znaczenia kolagenu w naszym organizmie największa encyklopedia w internecie WIKIPEDIA>>>
|
To odkrycie które zmienia współczesną kosmetologię - dziś jest dostępne dla każdego.
Od 25 roku życia Twój organizm traci zdolność odbudowy naturalnego kolagenu. Pojawiają się zmarszczki, cellulit, suchość skóry, matowienie paznokci i włosów, rozpoczyna się nieuchronny proces starzenia. Możesz go jednak spowolnić, zatrzymać, a nawet odwrócić.
COLVITA to całkowicie nowe podejście do problemu dbałości o tkanki zbudowane z kolagenu. Użytkownicy będą mogli przekonać się "na własnej skórze", co zdziałać może suplementowanie jej "od wewnątrz".
COLVITA jest ukoronowaniem prac biotechnologicznych nad grupą produktów pozyskanych z rybiego kolagenu, który zatrzymuje nasz dobry czas... Wystarczą dwie tabletki dziennie, by skóra stała się gładsza i bardziej miękka. By promieniała blaskiem, była świetnie nawilżona, a pielęgnowana jednocześnie żelem kolagenowym i jego pochodnymi od zewnątrz - stała się także znacznie młodsza.
Łańcuchy ludzkiego kolagenu zbudowane są z 20 aminokwasów. Tylko część z nich organizm produkuje w procesach metabolicznych. Pozostałe muszą być dostarczone w pożywieniu. Suplementacja ustroju preparatem COLVITA jest nieustającym odbudowywaniem swoistego magazynu aminokwasowego dla komórek wytwarzających i serwisujących kolagen.
COLVITA wytwarzana jest głównie z liofilizowanego trzeciorzędowego kolagenu rybiego. Potrójna helisa kolagenowa, podobna budową do spirali DNA, ale funkcjonująca w przestrzeni zewnątrzkomórkowej jest nośnikiem informacji dotyczących zasobów aminokwasowych kręgowców. Szczególnie w stanach zachwiania tej równowagi - wysycenie macierzy pozakomórkowej produktami rozpadu potrójnej helisy ma niezwykle pozytywny wpływ na przywrócenie bilansu metabolicznego białka.
LIOFILIZACJA jest to zamrażanie czystego kolagenu do minus 40oC w warunkach próżni (1Pa) i sublimacyjne usuwanie z niego wody (suszenie). Zapewnia to najwyższą czystość produktu, najniższą wagę i doskonałą higroskopijność. Liofilizat (ponad 98% białka) "puchnie" w przewodzie pokarmowym kilkudziesięciokrotnie w stosunku do swojej objętości, dzięki ponownemu uwodnieniu, co jest zjawiskiem korzystnym dla osób odchudzających się (dieta białkowa sprzyja wszak spalaniu tłuszczów). Czyni to również aminokwasy, z których się składa kolagen wysoce przyswajalnymi dla ustroju (tzw. "bąbelki" - bio esferas). Syntezę ich wspomaga witamina E oraz minerały i witamina C występujące w algach. Peptydy zawarte w COLVICIE, a będące produktami rozpadu 3-helisy kolagenu cechuje też nieporównywalna z hydrolizatami białek bydlęcych i z żelatyną wysoka rozpuszczalność w pozażołądkowych roztworach soli i kwasów. Wchłanialność ich oprócz synergicznych witamin wspomagają enzymy naturalnie rozkładające białka.
Kolagen jest najważniejszym białkiem w organizmie ludzkim i głównym składnikiem tkanki łącznej. Odpowiada m.in. bezpośrednio za kondycję skóry, gałki ocznej, matrycy kostnej, włosów i paznokci. Wytwarzany jest i serwisowany przez komórki wytwórcze: keratynocyty, fibroblasty i chondrocyty. Stan kolagenu ustrojowego wyznacza wg najnowszych badań naukowych wiek biologiczny człowieka, co najłatwiej zaobserwować można na podstawie zmian wyglądu skóry.
Kolagen stanowiący główny składnik COLVITY jest liofilizatem unikalnego w skali światowej hydratu tropokolagenu ze skór rybich, o budowie łańcuchów alfa 1 i alfa 2 niemal identycznych z ludzkimi. Wszelkie istniejące na światowym rynku suplementy diety, reklamujące w swym składzie kolagen zawierają w istocie albo żelatynę, albo hydrolizat surowców łącznotkankowych bydła, których bioprzyswajalność w analogii z trójspiralnym kolagenem rybim jest absolutnie nieporównywalna.
Kolagen zawarty w COLVICIE uzupełnia dietę w peptydy, wolne aminokwasy i hydroksyaminokwasy. Przede wszystkim w hydroksylizynę i hydroksyprolinę, bardzo rzadko pozyskiwane przez organizm z codziennego pożywienia i nie dostarczane przez żaden inny, produkowany suplement diety. Białka stanowiące główny składnik COLVITY, to w kluczowym momencie przyswajania przez organizm - produkty rozpadu czystego 3-spiralnego kolagenu z rybiej skóry. Cechuje je zdolność skutecznej stymulacji chondrocytów i fibroblastów do produkcji kolagenu własnego - warunek przedłużenia młodości tkanki.
Algi (Fucus Vesiculosus) - wyciąg z morskich alg nie został wybrany do składu COLVITY spośród wielu ekstraktów roślinnych przypadkowo. Wykazuje on swoje synergiczne działanie z kolagenem rybim.
Algi są bogate w wapń, miedź, żelazo, mangan, magnez, potas, fosfor, chrom, jod i witaminy z grupy B i C, a tym samym stanowią najbardziej uniwersalny spośród wyciągów roślinnych składnik kapsułki mającej być suplementem diety. Przede wszystkim jednak zawierają selen i cynk - mikroelementy niezwykle istotne dla syntezy kolagenu.
Skład mineralny alg przypomina ludzkie płyny ustrojowe. Przyspieszają przemianę materii, przeciwdziałają zaparciom, obniżają poziom cholesterolu, zwiększają odporność organizmu, wzmacniają włosy oraz paznokcie i dostarczają skórze oligometrycznych procyjanidów, poprawiając jej ukrwienie, hamując działanie wolnych rodników.
Ekstrakt z alg nazywanych w Japonii "chlebem morza" uznawany był w większości badań klinicznych przeprowadzonych w latach 2006 - 2007 za najskuteczniejszy spośród wyciągów roślinnych w kosmetologii skóry. Algi zawierają ponadto polisacharydy poprawiające krążenie.
Witamina E - występuje w wielu suplementach diety. Jednakże działanie syntetycznej witaminy E jest w porównaniu do pozyskiwanej z naturalnej żywności - bardzo słabe.
W COLVICIE zastosowano octan DL alfa - tokoferolu - najnowszą biotechnologicznie i jedyną formułę witaminy E wykazującą 100% aktywności biologicznej. O wyborze witaminy E do składu COLVITY zadecydowały jej właściwości farmakologiczne (przede wszystkim antyoksydacyjne) i udowodniony klinicznie wpływ na przyswajalność białek. Witamina E warunkuje syntezę kolagenu w organizmie. Drugim, nieodzownym czynnikiem wspomnianej syntezy jest witamina C. Preparat COLVITA zawiera ją również i to w najcenniejszej formie lewoskrętnej (w algach), ale w ilości poniżej dziennego zapotrzebowania. Użytkownik powinien zatem zadbać o utrzymanie poziomu kwasu askorbinowego (vit.C) we własnym zakresie.
Komórki skóry po 25. roku życia zmniejszają swoją naturalną produkcję kolagenu. Trudniej jest odpowiednio je nawilżyć i odżywić. Wiotczeją, spowalniają metabolizm i szybciej obumierają.
COLVITA działając od wewnątrz sprawia że skóra nie traci wilgoci, a komórki stają się jędrne i pobudzone. Komórki zaczynają produkować swój własny kolagen. Skóra jest doskonale nawilżona, gładka i pełna energii.
rys. włókna kolagenowe w strukturze skóry
DZIAŁANIE COLVITY
-
pielęgnuje skórę wewnątrz, czyniąc ją gładką, sprężystą i jedwabistą
-
nawilża głębsze warstwy skóry właściwej
-
stosowany regularnie spowalnia procesy starzenia tkanek
-
wydatnie poprawia kondycję skóry, włosów, paznokci
-
regeneruje struktury tkanki łącznej właściwej, chrzęstnej, kostnej, struktury kolagenowe gałki ocznej i włosów
-
wskazany dla osób aktywnych, spalających białko w pracy fizycznej, w treningu budującym masę mięśniową
-
wskazany dla rehabilitantów, po urazach mechanicznych narządów ruchu i stawów
COLVITA stworzona została zgodnie z wytycznymi określonymi przez specjalistów żywienia, immunologów i dermatologów w zakresie:
- techniki liofilizacji białek pochodzenia rybiego
- doboru składników aktywnych i ich dawek
- stałej weryfikacji jakości surowców
- respondentnych ankiet na temat skuteczności
Po dwóch miesiącach systematycznego stosowania obserwuje się pierwsze symptomy działania COLVITY w postaci wzmocnienia włosów i tkanek podtrzymujących skórę, co skutkuje jej zwiększoną jędrnością i nawilżeniem.
Po 4 - 6 miesiącach suplementacji należy spodziewać się efektów, które niemożliwe są do opisania, gdyż mogłyby poczytane być za reklamę COLVITY jako leku, którym nie jest.
W opinii dotychczasowych konsumentów i specjalistów COLVITA:
- zatrzymuje procesy marszczenia się skóry
- pielęgnuje od wewnątrz skórę właściwą, poprzez zapobieganie ucieczce wody z jej głębokich warstw
- likwiduje istotną część problemów ze skórą "suchą"
- poprawia kondycję włosów, paznokci i matrycy kostnej
- oddziałuje na wiele zmian organicznych i wykazuje liczne właściwości rewitalizujące
- wspomaga odchudzanie
Suplementacja Colvitą nie zastąpi zróżnicowanej diety, a nawet osobom regularnie wzbogacającym organizm suplementami nie jest ona zalecana jako jedyny preparat do zażywania.
W procesie biotechnologicznym projektowania COLVITY świadomie zrezygnowano bowiem z koncepcji "panaceum" i dodania do składu wielu substancji aktywnych, również wspomagających syntezę kolagenu (np. vit. C). Skoncentrowano się na tym, by COLVITA była kapsułką unikalną, by użytkownikom dać przede wszystkim silnie skoncentrowany i bioaktywny kolagen oraz niezbędną dawkę substancji aktywnych wspomagających jego syntezę.
Kolagen trzeciorzędowy - najlepszy biowektor stymulacji aktywności chondrocytów i fibroblastów nie występuje zbyt często w naszej diecie, a i wtedy pozbawiony jest wielu wartości, wskutek poddawania go obróbce termicznej. Spożywany w kapsułkach COLVITA pobudza odnowę komórkową i wydatnie przyspiesza eksfoliację i regenerację włókien kolagenowych. Zapewnia także skórze, kościom, włosom i paznokciom optymalny stopień odżywienia. COLVITA jest bowiem wynikiem wyjątkowego połączenia rewitalizujących składników, pomagających suplementować od wewnątrz najważniejszą tkankę ludzkiego organizmu - tkankę łączną.
Nie istnieje na świecie bardziej zaawansowana biotechnologicznie tabletka przeciwko starzeniu się skóry i deficytowi kolagenu w tkankach.
Stosując COLVITĘ wykonujemy krok w kierunku najnowocześniejszych metod pielęgnacji urody!
STOSOWANIE
2 kapsułki dziennie, najlepiej po lub w trakcie posiłku z uwagi na obecność witaminy E rozpuszczalnej wyłącznie w tłuszczach. Używać jako suplement diety zróżnicowanej. Zaprzestać używania w wypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Dlaczego kolagen z ryb?
Jest biologicznie aktywny oraz ma taką samą budowę jak kolagen ludzki. Organizm człowieka traktuje kolagen rybi jako element przyjazny a nie ciało obce. Kolagen rybi doskonale wbudowuje się w skórę ludzką powodując uzupełnienie braków oraz pobudza nasze rodzime komórki do produkcji tegoż białka.
Czym różni się COLVITA od innych nutrikosmetyków z kolagenem?
Wszelkie istniejące na światowym rynku suplementy diety, reklamujące w swym składzie kolagen zawierają w istocie albo żelatynę, albo hydrolizat surowców łącznotkankowych bydła, których bioprzyswajalność w analogii z trójspiralnym kolagenem rybim jest absolutnie nieporównywalna.
|
|
|
|