Unikalny na skalę światową kompleks liofilizatu czystego tropokolagenu, pozyskiwanego ze skór rybich, ekstraktu alg morskich i bioprzyswajalnej witaminy E (octan D-alfa-tokoferylu).
COLVITA jest pochodną wielkiego wynalazku polskiej biotechnologii, jakim było wyekstrahowanie do postaci hydratu – czystego, naturalnego kolagenu ze skór rybich.
COLVITA to całkowicie nowe podejście do problemu dbałości o tkanki zbudowane z kolagenu. Użytkownicy będą mogli przekonać się „na własnej skórze”, co zdziałać może suplementowanie jej „od wewnątrz”.
COLVITA jest ukoronowaniem prac biotechnologicznych nad grupą produktów pozyskanych z rybiego kolagenu, który zatrzymuje nasz dobry czas… Już dwie tabletki dziennie, sprawiają że skóra stała się gładsza i bardziej miękka. By promieniała blaskiem, była świetnie nawilżona, a pielęgnowana jednocześnie żelem kolagenowym i jego pochodnymi od zewnątrz – stała się także znacznie młodsza.
Łańcuchy ludzkiego kolagenu zbudowane są z 20 – 21 aminokwasów. Tylko część z nich organizm produkuje w procesach metabolicznych. Pozostałe muszą być dostarczone w pożywieniu. Suplementacja ustroju preparatem COLVITA jest nieustającym odbudowywaniem swoistego magazynu aminokwasowego dla komórek wytwarzających i serwisujących kolagen.
COLVITA wytwarzana jest głównie z liofilizowanego, trzeciorzędowego kolagenu rybiego. Potrójna helisa kolagenowa, podobna budową do spirali DNA, ale funkcjonująca w przestrzeni zewnątrzkomórkowej jest nośnikiem informacji dotyczących zasobów aminokwasowych kręgowców. Szczególnie w stanach zachwiania tej równowagi – wysycenie macierzy pozakomórkowej produktami rozpadu potrójnej helisy ma niezwykle pozytywny wpływ na przywrócenie bilansu metabolicznego białka.
Zalecane dzienne spożycie:
2 kapsułki dziennie, najlepiej po lub w trakcie posiłku z uwagi na obecność witaminy E rozpuszczalnej wyłącznie w tłuszczach. Nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są ważne dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia. Zaprzestać używania w wypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
DZIAŁANIE
- Kolagen pielęgnuje skórę od wewnątrz, czyniąc ją elastyczną i sprężystą,
- Kolagen pomaga w utrzymaniu prawidłowej struktury skóry,
- Witamina E spowalnia proces starzenia tkanek chroniąc je przed stresem oksydacyjnym,
- Jod pomaga zachować prawidłowy stan skóry.
W procesie projektowania COLVITY® świadomie zrezygnowano z dodania do składu wielu substancji aktywnych, w tym również tych wspomagających syntezę kolagenu. Skoncentrowano się na tym, by COLVITA® była suplementem unikalnym, by użytkownikom dać przede wszystkim określone benefity i zarazem bezpieczeństwo.
Składniki:
Algi (Fucus vesiculosus), kolagen rybi, witamina E (octan D-α-tocoferylu), żelatyna rybia – kapsułka, liofilizowana cytryna – nośnik.
Wartość odżywcza
|
1 kapsułka (397 mg) |
2 kapsułki (794 mg) |
100 g |
Wartość energetyczna |
4,77 kJ / 1,14 kcal |
9,54 kJ / 2,28 kcal |
1202 kJ / 287 kcal |
Tłuszcz |
0,01 g |
0,02 g |
2,8 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone |
0,003 g |
0,006 g |
0,8 g |
Węglowodany |
0,08g |
0,16 g |
20,4 g |
Cukry |
0,05 g |
0,09 g |
11,5 g |
Błonnik |
0,10 g |
0,21 g |
26,1 g |
Białko |
0,13 g |
0,25 g |
31,9 g |
Sól |
0,01 g |
0,02 g |
2,4 g |
Kolagen |
0,10 g |
0,20 g |
25,2 g |
Witamina E |
6 mg ekwiwalentu alfa-tokoferolu (50 % RDA) |
12 mg ekwiwalentu alfa-tokoferolu (100% RDA) |
1,7 g |
Algi Fucus vesiculosus
w tym jod
|
0,10g
45 µg (30 % RDA)
|
0,20 g
90 µg (60% RDA)
|
25,2 g
0,014 g
|